Karaman'daki cinsel istismar iddiası davası

Karaman'daki cinsel istismar iddiası davası
Bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan M.B'nin, mağdur çocukları kastederek, "Onlara adeta baba gibi yaklaştım" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi

KARAMAN (AA) - Karaman'da bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasına ilişkin sanık M.B'nin yargılandığı davanın, duruşması devam ediyor.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı gerçekleşen duruşmanın ikinci oturumunda, tutuklu sanık M.B. ile tanıkların dinlendiği öğrenildi.

Suçlamaları reddeden sanık M.B'nin, "Ben hiçbir şey yapmadım. Çocuklar kendi kendilerine yapmış. İyi bir öğretmenim. Kitap okuttum, tiyatro oynattım. Hakkım gasbediliyor." dediği belirtildi.

- "Baba gibi yaklaştım"

Meslekte başarılı bir öğretmen olduğunu savunan M.B'nin, çocuklara da derslerinde sürekli doğa ve hayvan sevgisini aşıladığını söylediği bildirildi.

Sanık M.B'nin, "Babasız büyüdüm, çocuklardan birisi de babasız büyümüştü. Onlara adeta baba gibi yaklaştım. O çocuğu üvey babasından korudum. Çocuklara ders vermeyi defalarca bırakmak istedim ancak aileler beni bırakmadı" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.

Mahkeme heyeti, karar öncesi duruşmaya ara verdi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken M.B'nin 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açmıştı.

Mahkeme, bazı öğrencilere istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, sanık hakkında 600 yıla yakın hapis cezası istenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.