Karamanoğlu Tatlı Park lezzetlerini tüm Konya’ya tattırmak istiyor

Karamanoğlu Tatlı Park lezzetlerini tüm Konya’ya tattırmak istiyor
Konya’da 15 yıldır baklava ustası olarak hizmet veren Nurullah Ayten, yaptığı çeşit çeşit baklava ile ağızları tatlandırıyor.

Konya’da 15 yıldır baklava ustası olarak hizmet veren Nurullah Ayten, yaptığı çeşit çeşit baklava ile ağızları tatlandırıyor. Karamanoğlu Tatlı Park’ın 2 ay önce devrini alarak Konya’ya hizmet vermeye devam eden Ayten, “Ürünlerimizi birinci sınıf kalite malzemeyle yapıyoruz. İlk aşamada maliyetine yakın fiyatlandırma yaparak lezzetlerimizi tüm Konya’ya tattırmak istiyoruz” dedi.

dsc-1481.jpg

Sabahları kahvaltıların vazgeçilmezi olan çay gevreği ve poğaça gibi ürünleri de kendi hazırlayan Nurullah Ayten, kış günlerinin vazgeçilmezi olan salebi de dükkânından eksik etmiyor. Karamanoğlu Tatlı Park’ın ürün yelpazesinden bahseden İşletme Sahibi Ayten, “Özellikle her sabah poğaçalarımı ve çay gevreğimi eksik etmiyorum. Kendim üretimini yaparak her sabah sıcak olarak müşterilerime sunuyorum. Bu sayede geniş bir müşteri kitlem oldu. Öğlen saatlerine ürünlerim kalmıyor. Pandemiden dolayı içeride hizmet veremiyoruz. Kısıtlamalar kaldırıldığı zaman ürün çeşidimi de artıracağım. Ayrıca kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salebi, hiçbir zaman eksik etmem. Özel olarak süt ile orijinal saleple yapıyorum. İçtiğiniz zaman ağızda kayganlık bırakıyor” diye konuştu.

dsc-1503.jpg

USTALARIMDAN PÜF NOKTALARINI ÇOCUK YAŞTA ÖĞRENDİM

14 yaşlarında çırak olarak girdiği tatlı sektöründe şuan kendi ürünlerini üreterek Konya’ya hizmet veren Ayten, ağızda dağılan baklava çeşitleriyle Mevlana Caddesi’nde Konyalıları bekliyor. Baklava ustalığının püf noktalarını çalıştığı Kahramanmaraşlı ustalardan öğrendiğini aktaran Ayten, “İşin çıraklığından geldim ve 14 yaşımdan beri baklava yapıyorum. En büyük avantajım, ustalarım Kahramanmaraşlıydı. Nasıl hamur açılır, nasıl yoğurulur, ağızda nasıl dağılır gibi püf noktalarını öğrendim. Şuan kendi firmamda da tüm bunlara dikkat ediyorum” şeklinde konuştu.

dsc-1485.jpg

BAKLAVALARIMIZ ÇITIR ÇITIR OLUYOR

Ürettiği baklavaların ağızda dağıldığına dikkat çeken Ayten, “Şöbiyet, midye, fıstıklı özel ve baklava, havuç dilimi ve soğuk baklava gibi çeşitlerimizde hizmet veriyoruz. Özellikle şöbiyet ve midye baklava içinde bol kaymak ve fıstık kullanıyorum. Hafif bir tatlı olduğu için Konya’mız çok beğeniyor. Eve ya da ofise gelen misafirler için küçük kare dilimli fıstıklı özel baklavamız var. Hamuru incecik açarak arasına yağ atıyorum, katlayıp süslüyorum. Piştiği zaman çıtır çıtır oluyor ve ağızda dağılıyor. Midye ve soğuk baklavamızın şekerini az kullanıyorum. Böyle olunca şeker hastaları bile hafif olduğu için rahatlıkla tüketebiliyor” ifadelerini kullandı.

dsc-1488.jpg

BAKLAVALARIMIZ KESME VE BOĞAZDA YANMA YAPMAZ

Karamanoğlu Tatlı Park olarak yakın çevreye paket servis yaptıklarına değinen Ayten, “Havaların ısınmasıyla birlikte dondurmamızı da getireceğiz. Pandemi döneminde de işlerimiz durgunlaştı. Paket servis hizmeti yaparak ürünlerimizi müşterilerimize ulaştırıyoruz. Bu noktada da baklava ürünlerimizde de oldukça iddialıyız. Çünkü baklavalarımızı tereyağı ve birinci sınıf fıstık ile yapıyoruz. Kesme ve boğazda yanma yapmaz, çok hafiftir. İlk defa baklavalarımızı tadan müşterilerimiz de baklavalarımızın tatlarını çok beğendiği için devamlı müşterimiz oluyor. Tüm Konya halkını bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.  

dsc-1504.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.