Karamollaoğlu: "Yeniden Refah Partisi'nin kapatılması için başvuru yaptık!" Saadet'ten yalanlama!

Karamollaoğlu: "Yeniden Refah Partisi'nin kapatılması için başvuru yaptık!" Saadet'ten yalanlama!
Karamollaoğlu, 'Yeniden Refah Partisi'nin kapatılması için başvuru yaptık' demişti! Tepkiler üzerine parti yönetimi Mustafa Balbay'ı yalanlayarak böyle bir şeyin söz konusu olmadığını açıkladı.

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, bugünkü köşe yazısında Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile siyaset gündemine ilişkin yaptığı görüşmeyi aktardı.

Mustafa Balbay'ın "Karamollaoğlu ile sohbet: ‘Bu nas değil, akıldışılık!" başlıklı yazısında aktardığına göre Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partisiyle aralarındaki ayrılıkları anlatırken "Başında söyledik: yüzde 50+1 yanlış, sistem yanlış. İşin başında bize Mehmet Uçum’u gönderdi. Dört saat allayıp pulladı, kafamıza yatmadığını söyledik. Sonra Şentop’u gönderdi. Ona da anlattık. Böyle denetimsiz sistem olmaz" dedi.

YRP'Yİ MAHKEMEYE VERDİK

Karamollaoğlu, yeniden Refah Partisi ile ilgili, "Şimdi Yeniden Refah Partisi’ne bir destek var. Bu belli. Yasaya göre kapatılan partinin adında parti kurulamaz. Bu da açık. Bakalım, mahkemeye verdik. Fatih Bey’e (Erbakan) partide yer verdik, böyle bir tercih yaptı" ifadelerini kullandı.

GERİ ADIM
Kamuoyunun tepkisinden sonra, geri adım atan parti yönetimi, röportajı internet sitesinden kaldırırken açıklama yaptı. Açıklamada Mustafa Balbay'ın köşesine yer verdiği konuşmanın sohbet ortamında yapıldığı, YRP'nin kapatılması gibi bir başvurunun yapılmadığı ifade edilerek Balbay'ın sözleri yalanlandı.

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay'ın, kendisini yalanlayan Saadet yönetime, nasıl bir cevap vereceği merak konusu oldu.

fgmkq-vwyaa8mnn.jpg

fgqawcmxeach68p.jpg

karamollaoglu-kilicdaroglu-bir-babayigit-h103647-2463b.jpg

"KEMAL KILIÇDAROĞLU, BİR BABAYİĞİT"

Öte yandan Mustafa Balbay, Karamollaoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için "babayiğit" dediğini yazdı.

İşte Balbay'ın köşesindeki o bölüm:

- Kılıçdaroğlu bir babayiğit. Partisini herkesle diyalog kurabilecek noktaya getirdi.

Sorduk:

- Kılıçdaroğlu babayiğitse siz de babayiğitsiniz. Sizin de tabanınıza CHP’yle diyaloğu anlatmanız gerekiyor. Nedir durum?

Şu yanıtı verdi:

- Tabanımıza diyoruz ki biz size başka CHP’ye başka konuşmuyoruz. Hepsi dört sözcük: ifade, düşünce, inanç özgürlüğü. Kemal Bey’le, Meral Hanım’la bunda birleşiyoruz.

Parti yönetiminin açıklamasında "babayiğit" ifadesiyle ilgili Balbay'a bir yalanlama olmaması dikkatlerden kaçmadı.

untitled-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.