Karapınarda Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

Karapınarda Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri
 Karapınar Müftüsü Kadir Demirlenk, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" ile ilgili yapılacak faaliyetler hakkında bilgiler verdi.Karapınar’da görevli 115 din görevlisinin katıldığı...

Karapınar Müftüsü Kadir Demirlenk, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" ile ilgili yapılacak faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Karapınar’da görevli 115 din görevlisinin katıldığı toplantı, Hacı Ömerli Camiinde gerçekleştirildi. İlçe müftüsü Kadir Demirlenk, bu yılki Camiler Haftası konusunun 'Cami ve gençlik' olduğunu söyledi.

Etkinlikler çerçevesinde Cuma günü bütün camilerde vaaz ve hutbelerde bu konunun işleneceğini belirten Müftü Demirlenk, şunları ifade etti:

"Okullarda gençler ziyaret edilerek camilere ve kuran kurslarına davet edilecektir. Cuma günü merkez camilerimizde İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından namaz kıldırılıp hutbe okunacak ve müezzinlik yaptırılacaktır. Emekli din görevlilerimizi ziyaret edilip, vefat etmiş din görevlileri ve hayırsever vatandaşlarımıza ithafen hatim ve mevlit programı gerçekleştirilecektir. Ayrıca kamu kurum ve  kuruluşlarını ziyaret edeceğiz. Gençlerimizi kötü ve zararlı alışkanlıklardan koruma ve kurtarmak istiyoruz. Gençlerimize milli ve manevi değerler kazandırmak ve onları geleceğe kazandırmak için hep beraber çalışmalıyız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.