Karapınar'da Çiğ Süt Üretimi, Depolanması Ve Taşınması Toplantısı

Karapınar'da Çiğ Süt Üretimi, Depolanması Ve Taşınması Toplantısı
KONYA (AA) - Karapınar'da çiğ süt üretimi, depolanması ve taşınması ile ilgili toplantı düzenlendi.Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Orhan Tat, Karapınar Ziraat...

 Karapınar'da çiğ süt üretimi, depolanması ve taşınması ile ilgili toplantı düzenlendi.

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Orhan Tat, Karapınar Ziraat Odası meclis salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, toplama merkezlerinin hijyenik ortamlarda faaliyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Sütü soğutmak için soğutma ekipmanları olması gerektiğini belirten Tat, "Eğer süt, toplama merkezinde depolanıyorsa, soğuk depolama teçhizatlarına sahip olmalıdır. Eğer süt, depolama merkezinde arındırılıyorsa separatör veya sütü fiziksel arındırmaya uygun başka aletler olmalıdır. Sütün hijyeninin olumsuz yönde etkilenmemesi için toplama merkezine personel ve araçların girişinde yeterli önlemler alınmalıdır. Özellikle toplama merkezine giriş; gübre, silaj temiz olmalıdır" dedi.

Süt toplayıcısının çiğ süt hijyeninin korunması konusunda yeterli eğitimi alması gerektiğini vurgulayan Tat, şunları kaydetti:

"Temiz kıyafet giyilmelidir. Kirlenmiş kıyafet ve ayakkabılar, çalışmaya devam etmeden önce değiştirilmeli veya temizlenmelidir. Hayvanların bulunduğu yerlere ve gübre bulunan yerlere toplayıcı ve taşıyıcı girmemelidir. Sütle temas eden toplama ve taşımada kullanılan güğüm, tank, tanker düzgün ve kolay temizlenebilen, korozyona dirençli ve insan sağlığı açısından tehlike yaratmayacak sütün  özelliklerini olumsuz yönde etkilemeyecek malzemeden yapılmış olmalıdır."

Toplantıya, Karapınar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tayfun Gökçe, Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı ve İlçe Merkez Süt Üreticiler Birliği Başkanı Yaşar Yükseler de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.