Karapınar'da "Etkili Öğretmenlik" Semineri Düzenlendi

Karapınar'da "Etkili Öğretmenlik" Semineri Düzenlendi
Karapınar ilçesinde, öğretmenlere "etkili öğretmenlik" semineri verildi. TOKİ Yavuz Selim ilköğretim okulu tarafından düzenlenen "Etkili Öğretmenlik ve Öğrencilerle İletişim" semineri...

 Karapınar ilçesinde, öğretmenlere "etkili öğretmenlik" semineri verildi.

 TOKİ Yavuz Selim ilköğretim okulu tarafından düzenlenen "Etkili Öğretmenlik ve Öğrencilerle İletişim" semineri Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Seminer’e konuşmacı olarak katılan eğitimci yazar Muhammet Yılmaz, insan ve eğitimi, etkili öğretmenlik, öğrencilerle iletişim, sınıf yönetimi ve öğretim yöntemleri konularında bilgi verdi.

Yeni kuşakların artık daha sosyal ve bilinçli olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu nedenle eski öğretmenlik anlayışı, bugünün çocuklarını yetiştirmede yetersiz kalıyor. Eskiden en iyi öğretmenin otoriter ve karizmatik olması gerektiği düşünülürdü. Bugün aynı zamanda sevecen ve sevimli olması da bekleniyor. Bir öğretmenin bilgili, anne baba rolüne bürünebilen, arkadaş gibi çocukla iletişim kurabilen ve aynı zamanda sınıfta lider profili çizebilen bir kişiliğe sahip olması gerekiyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.