Karapınar’da tehlikeli gerginlik

Karapınar’da tehlikeli gerginlik
Karapınar’da Suriyeli mültecilerle vatandaşlar arasında çıkan kavgada, gergin anlar yaşandı. Olaylarda 5 Suriye vatandaşı yaralanırken, polis ekipleri vatandaşlara TOMA ile müdahalede bulundu.

Karapınar’da Suriyeli mültecilerle vatandaşlar arasında çıkan kavgada, gergin anlar yaşandı. Olaylarda 5 Suriye vatandaşı yaralanırken, polis ekipleri vatandaşlara Toma ile müdahalede bulundu. Sosyal medya üzerinden toplanan vatandaşlar ilk olarak Cumhuriyet meydanından toplanıp burada istiklal marşı okudu. Kalabalık grup daha sonra Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Çetmi mahallesine gitti. Öfkeli kalabalık mahalle arasındaki evlere taş ile saldırdı. İlçe merkezindeki Suriyeli vatandaşlara ait dükkanlara zarar verildi. Olaylara Konya çevik kuvvet müdahale etti. Kabalığın artması üzerine Ereğli ve Karapınar Jandarma ekipleri takviye olarak geldi. Olay yerine İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca geldi.

Kalabalığa seslenen Karaca, "4 yıldır ilçemizde hiçbir hadise yaşanmadı. Hukuk devletindeyiz. Kardeşçe yaşamalıyız. Ama suçu olanda suçunu çekecektir. İlçemizde bin civarında Suriyeli ve Afganistan vatandaşı var. Bir Kilis bir Gaziantep veya diğer yerleri düşündüğümüzde bu sayı çok değil. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum” dedi.

 

img_6688.jpgimg_6728.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.