Karatay Belediyesi altyapısını güçlendirecek taşı kendisi üretecek

Karatay Belediyesi altyapısını güçlendirecek taşı kendisi üretecek
Karatay Belediyesi tarafından ilçenin alt yapısını güçlendirmeye katkı sağlayacak kilit parke, bordür taşı ve kısmi olarak da beton üretimini kendi yapacağı Beton Elemanları Fabrikası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi’ne kazandırılan Beton Elemanları Fabrikası, 12 bin 331 metrekare alanda kuruldu. Karatay Belediyesi’nin yatırım maliyetleri düşünülerek ilçeye kazandırılan üretim tesisi yıllık 300 bin metrekare üretim hacmine sahip. Beton Elemanları Fabrikası üretim tesisi açılış programına AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, önceki dönem Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve çok sayıda devletli katıldı.

f2cp6kixwaaqw7l.jpg

İLÇENİN ALTYAPISINI GÜÇLENDİRECEK YATIMLAR YAPILIYOR

Karatay Belediyesi olarak ilçeye eğitimden sağlığa, kültürden sosyal alanlara kadar birçok yatırım yaptıklarını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Belediye olarak eğitimden sağlığa, kültürden sanata ve sosyal alanlara kadar daha birçok hizmetler yapıyoruz. Tüm bu hizmet ve yatırımlarımızı kendi öz kaynaklarımızla hayata geçirmeye büyük önem veriyoruz. Dolayısıyla bu hassasiyetle Karatay Belediyesi olarak hiçbir kuruma veya kişiye borcumuz yoktur. İlçemizin altyapısını daha da güçlendirecek yatırımlara ayrı bir önem veriyoruz. Amacımız güzel ilçemiz Karatay’ımızı daha yaşanabilir ve estetik kılmaktır. Bu kapsamda bildiğiniz gibi 2021’de yeni asfalt plentimizi ve Asfalt Analiz Laboratuvarı’mızı belediyemize kazandırmıştık. Şimdi de Beton Elemanları Fabrikamızın açılışındayız. Gerek ilçe merkezimizdeki gerekse merkeze uzak mahallelerimizdeki altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemelerimiz oldukça maliyetli projelerimiz arasında yer alıyor. Bu bağlamda kaynaklarımızın doğru ve verimli bir şekilde kullanılması önemli hale geliyor. Bugün açılışını yaptığımız bu tesisimizle birlikte, belediye olarak kilit parke, bordür taşı ve kısmi olarak da beton üretimini kendi tesisimizde yapmaya başladık” dedi.

dsc-1842.jpg

dsc-1774.jpg

dsc-1745.jpg

KILCA: YILLIK ORTALAMA 300 BİN METREKARE PARKE TAŞI ÜRETİMİ YAPABİLECEĞİZ

Dışarıya bağı olmadan kendi beton malzemelerini yüzde 20 daha tasarruflu üreteceklerinin altını çizen Kılca, “Beton Elemanları Üretim Tesisimizi 12 bin 331 metrekare alanda kurduk. Yatırımımız, bin 551 metrekare kapalı depolama ve üretim tesisine sahip. Tesisimizin bina maliyeti 19 milyon lira. Bina içerisinde yer alan parke makinemizin değeri 5 milyon lira, Silo tesisi değeri 9 milyon liradır. Dolayısıyla tesis içerisinde oluşturulan prefabrik alanlar ve teçhizat alımlarının toplam bedeli ise 36 milyon liraya ulaşmaktadır. Betonarme prefabrik olarak tasarladığımız ve 10 bin metrekare parke stok alanına sahip tesisimizde: Günlük bin 200 metrekare kilit parke taşı veya bin 300 mtül bordür üretebilecek. Yıllık ortalama 300 bin metrekare parke taşı üretimi yapabileceğiz. Yine ihtiyacımız halinde yıllık ortalama 325 bin mtül de bordür taşı imalatı gerçekleştirebileceğiz. Önümüzdeki dönemlerde sayısını artırabileceğimiz makinalarla tesiste daha çok çeşit, ebat ve renklerde kilit parke ve bordür taşının üretimi de mümkün hale gelecek. Böylece altyapı çalışmalarımızın en büyük gider kalemlerinden biri olan kilit parke ve bordür taşında maliyetimiz düşecek ve en az yüzde 20 oranında tasarruf sağlayacağız” diye konuştu.

dsc-1755.jpg

KİLİTLİ PARKE HEDEFİ 2,8 MİLYON METREKARE

Karatay Belediyesi olarak 750 bin metrekarelik bir parke yolu hedeflediklerini belirten Kılca, “Karatay Belediyesi olarak bu yıl 750 bin metrekare kilitli parke uygulaması hedefi koyduk ve bu amaçla da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızı tamamlandığımızda 2019’dan bu yana ilçemiz genelinde uyguladığımız kilitli parke miktarı 2,8 milyon metrekareyle rekora ulaşmış olacak. Yine bu çalışmalarımız kapsamında ilçe merkezimizle birlikte 32 merkeze uzak mahallemizin tüm iç yolları ve bir kısım yayla iç yolları tamamen kilitli parkeyle kaplanmaktadır. Şehrimizin çehresi değişirken vatandaşlarımıza dayanıklı, estetik ve uzun ömürlü hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Karatay Belediyesi olarak, her zaman daha iyiyi hedefleyen bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üreten Belediye vizyonumuza uygun bir şekilde hareket ederek kurduğumuz Beton Elemanları Fabrika’mızın belediyemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyor; teşriflerinizden dolayı siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı •Pakize Şengül

dsc-1765.jpg

BELEDİYELERİMİZ HİZMETLERİYLE GÖZ DOLDURUYORLAR

Önceki Dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da, Karatay’daki gayretli çalışmaları dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Ahmet Sorgun şöyle konuştu; “AK Partili belediyeler, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yerli ve milli hareketle hizmet kervanına devam ediyor ve çok güzel iş üretiyorlar. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, hükümetimiz ve teşkilatlarımız birlik, beraberlik içesinde hizmetleriyle göz dolduruyorlar. Karatay’daki özverili çalışmalarından dolayı başta Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca olmak üzere bu güzel hizmetin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

beton-elemanlari-uretim-tesisi-4.jpg

TESİS ŞEHRİN ÜRETİM EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş; Beton Elemanları Üretim Tesisi’nin şehrin üretim ekonomisine değer katacak bir yatırım olduğunu kaydetti.

Mustafa Uzbaş; “31 ilçemizin tamamını yüksek hizmet standartlarıyla donatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm bu gayretimizin arkasında ilçe belediyelerimiz ve hemşehrilerimiz arasında sarsılmaz bir birliktelik bulunuyor. Karatay Belediyemiz tarafından ilçemize çok önemli bir eser daha kazandırıldı. Yaklaşık 12 bin metrekare alanda kurulan tesis, yıllık 300 bin metrekare parke üretimiz kapasitesine sahip. Belediyemiz bu tesisle hem kendi parke ve bordür taşlarını kendi üretecek. Çok daha kaliteli hızlı, az maliyetli, hızlı bir üretim kabiliyetine kavuşacak. Bu projenin hayata geçmesinde başta Karatay Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum ve bu tesisin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

beton-elemanlari-uretim-tesisi-6.jpg

KARATAY’IN KENDİ ÖZ KAYNAKLARIYLA BU YATIRIMI YAPMASI GURUR VERİCİDİR

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ise, Karatay Belediyesi’nin Beton Elemanları Üretim Tesisi’nin belediyenin kendi öz kaynaklarıyla faaliyete geçirilmiş olmasının gurur verici olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Selman Boyacı sözlerini şöyle tamamladı; “Çok güzel bir tesisimizin açılışında birlikteyiz. Tesisimizde taşın belediyemiz hizmeti olarak üretilmesi hem maliyet hem kalite noktasında ve belediyecilik anlamında büyük bir iş. Bu malzeme, bugüne kadar dışarıdan tedarik ediliyordu fakat Karatay Belediyemiz ‘Sürdürülebilir Üretim Ekonomisi’ gibi başlıklarda çok doğru ve yerinde bir adım atarak bu tesisi kurdu. İklim değişikliğinin bu kadar konuşulduğu bir dünyada, Karatay Belediyemizin kendi öz kaynaklarıyla ve öz sermayesiyle böyle bir yatırım yapması bizim için gurur tablosudur. Tesis, gelecekte sadece Karatay’a değil Konya’nın tamamına da hizmet edebilecek tesis. 32 mahallenin tamamının iç yolları, gidiş yolları mahallenin tamamının tüm yolları buradan üretilen malzemeyle yapılacak. Bu da AK Parti’nin Türkiye’yi getirdiği konumu göstermesi açısından çok önemli bir husus. 81 ilin 973 ilçenin 55 bin mahallenin hepsinde varız. Tesisimizi Karatay’ımıza kazandıran belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.”

beton-elemanlari-uretim-tesisi-7.jpg

Konuşmaların ardından Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karatay Beton Elemanları Üretim Tesisi, açıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri, tesisi gezerek tesiste yapılan üretim ile yatırım hakkında Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’dan bilgi aldılar.

beton-elemanlari-uretim-tesisi-5.jpg

Öte yandan açılış programına; AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Tahir Özer, AK Parti Konya İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Karatay Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Konya Basını ve muhtarlar katıldı.

beton-elemanlari-uretim-tesisi-12.jpg

beton-elemanlari-uretim-tesisi-13.jpg

beton-elemanlari-uretim-tesisi-10.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.