Karatay Belediyesi Spor Kulübü güreşçileri Türkiye Şampiyonu oldu

Karatay Belediyesi Spor Kulübü güreşçileri Türkiye Şampiyonu oldu
Karatay Belediyesi Spor Kulübü’ne bağlı güreşçiler Bursa’dan tam 11 dereceyle dönerek önemli bir başarıya imza attılar.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF), 2023 yılı faaliyet programında yer alan Bursa’da düzenlenen “Türkiye İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası” tamamlandı.

Karatay Belediyesi Spor Kulübü’ne bağlı sporcular, birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne olan şampiyonaya adeta damgasını vurdu. Büyükler, Gençler, Yıldızlar, Serbest ve Grekoromen stillerinde yapılan müsabakalar sonucunda Karataylı şampiyonlar tam 11 derece elde etti.

sporculardan-sampiyonada-onemli-basari-3-1.jpg

KARATAYLI SESSİZ ŞAMPİYONLARDAN BİREYSELDE ÖNEMLİ DERECELER

Serbest Büyüklerde 61 kiloda Mustafa Dölek Türkiye Şampiyonu olurken; 72 kiloda Fatih Cengiz ile 82 kiloda Murat İnan ikinciliği elde ettiler. 70 kiloda Memiş Ökten ise üçüncü oldu. Grekoromen stilde büyüklerde de iki önemli derece geldi. 61 kiloda Mehmet Vural ile 82 kiloda Mehmet Ali Dönmez ikinciliği elde ettiler.

Serbest Gençlerde de Karataylı güreşçiler Konya’nın gururu oldu. 61 kiloda mindere çıkan Mustafa Dölek, oldukça çekişmeli geçen mücadelesi sonucunda Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Grekoromen Gençler de Türkiye şampiyonluğu geldi. 61 kiloda yarışan Mehmet Vural da Türkiye Şampiyonu oldu.

TAKIM HALİNDE DE ŞAMPİYONAYA DAMGA VURDULAR

Karatay Belediyesi Spor Kulübü’ne bağlı sporcular, bireysel mücadelelerinin yanı sıra takım halinde de önemli sonuçlar elde ettiler. Buna göre Gençlerde Serbest stilde akım halinde Türkiye şampiyonu olan Karataylı sporcular, Serbest Stil Büyüklerde de takım halinde Türkiye 2’ncisi oldu. Gençlerde Grekoromende de derce geldi ve Karatay’ın başarılı sporcuları, takım halinde Türkiye 3’ncüsü oldu.

sporculardan-sampiyonada-onemli-basari-2.jpg

BAŞKAN HASAN KILCA'DAN BAŞARILI SPORCULARA TEBRİK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Bursa’da düzenlenen “Türkiye İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası”nda önemli dereceler elde eden sporcuları, antrenörlerini ve Karatay Belediyesi Spor Kulübü yöneticilerini tebrik etti. Başkan Hasan Kılca, gelecek nesillerin en iyi şekilde yetişmeleri ve ülkenin geleceğine katkıda bulunmaları için gayret göstermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.