Karatay Belediyesi’nden “Dünü Bugünü ve Yarını ile Kudüs" konferansı

Karatay Belediyesi’nden “Dünü Bugünü ve Yarını ile Kudüs" konferansı
Karatay Belediyesi tarafından, “Dünü Bugünü ve Yarınıyla Kudüs” konferansı düzenleniyor.

Karatay Belediyesi tarafından, “Dünü Bugünü ve Yarınıyla Kudüs” konferansı düzenleniyor. Kudüs’ün konumunun yanı sıra özellikle son dönemlerde şehirde artan insan hakları ihlallerine dikkatleri çekmek amacıyla yapılacak konferansın konuşmacısı ise Türkiye Cumhuriyeti Melbourne (Avusturalya) Başkonsolonsluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Prof. Dr. Nuh Arslantaş. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 3 Haziran Cuma günü saat 20:30’da Mevlana Kültür Merkezi’ndeki programa tüm Konyalıları davet etti.

Özellikle son günlerde insan hakları ihlallerinin artması, özgürlüklerin kısıtlanması ve buna benzer daha birçok üzücü olayla gündemdeki yerini koruyan Kudüs, “Dünü, Bugünü ve Yarınıyla Kudüs” başlıklı konferansla Karatay’da konuşulacak.

Türkiye Cumhuriyeti Melbourne (Avusturalya) Başkonsolonsluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Prof. Dr. Nuh Arslantaş’ın konuşmacı olduğu konferansta Kudüs’ün tarihi ve İslam coğrafyasındaki öneminin yanı sıra yaşanan İsrail zulmüyle ilgili neler yapılabileceği gibi daha birçok konunun ele alınacak. Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen program; Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda, 3 Haziran Cuma günü saat 20.30’da gerçekleştirilecek.

kudus-progami.png

KUDÜS GERÇEĞİ TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINACAK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da konferansa tüm Konyalıları davet ederek; “Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs ve Mescid-i Aksa, tüm insanlar için ortak bir değerdir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Miraca yükseldiği bu aziz şehir; yüzlerce yıl boyunca barışa, hoşgörüye ve kardeşliğe ev sahipliği yaptı. Ancak bütün insanlığa örnek olması gereken bu kadim belde, günümüzde maalesef sadece hak ihlalleriyle anılıyor. Bizler de Karatay Belediyesi olarak, günümüzdeki Kudüs gerçeğinin en net biçimiyle ortaya konabilmesi amacıyla bir konferans organize ettik. Kıymetli hocamız Prof. Dr. Nuh Arslantaş, hem konunun tarihçesini hem de bölgede yaşanan hak ihlallerinin akademik düzeyde değerlendirmesini yapacak. Belediye olarak sahip olduğumuz bütün medeniyet ve inanç değerlerimizi korumaya, kollamaya ve bunları gelecek kuşaklara aktarılmasına gayret göstermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Cuma akşam gerçekleştireceğimiz konferansımıza tüm Konyalı hemşehrilerimi bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.