Karatay ve TYB organize etti: Öğrenciler yazarlarla buluştu!

Karatay ve TYB organize etti: Öğrenciler yazarlarla buluştu!
 Editör
Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi ve Karatay Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen “Teneffüs Buluşmaları: Geleceğin Yazarları Yazarlarla Buluşuyor” projesi, öğrencileri yazarlarla buluşturmaya devam ediyor.

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi ve Karatay Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Teneffüs Buluşmaları: Geleceğin Yazarları Yazarlarla Buluşuyor” projesi devam ediyor.

Program kapsamında Karatay BİST Gazi Mustafa Kemal Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, postnişin Fahri Özçakıl ve yazar Ömer Tokgöz ile bir araya geldi. Fahri Özçakıl “Hz. Mevlâna ve sema” başlığı ile Hz. Mevlana’nın Türkiye’ye ve Konya’ya gelişi üzerine konuşurken semanın bir gösteri değil dini bir ritüel, bir ayin oluşunun ciddiyetinden bahsetti; Ömer Tokgöz ise “Siyah Beyaz Fotoğraflarda Yaşayan Konya” başlıklı sunumuyla Konya fotoğrafçılığını ve hikâyesini eski Konya fotoğrafları eşliğinde anlattı. Programa Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç da katıldı.

whatsapp-image-2026-10-06-at-13-43-39.jpeg

BAŞKAN KILCA'YA TEŞEKKÜR EDİLDİ

Programda söz alan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, çocukların çevrelerinin ve dünyanın farkında olmalarının önemine değinerek projenin amacına dikkat çekti. Köseoğlu, Karatay Belediyesinin programa verdiği desteğe teşekkür ederek TYB Konya Şubesinin faaliyetlerini yürüttüğü binayı ve imkânları kuruma sağlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkürlerini iletti.

İMKANLAR SÜRDÜRÜLECEK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise gençlere yönelik çalışmaların ve kültür-sanat programlarının sürdürüleceğini belirterek, “Bugün bizlerin olduğu yerlere yarın sizler geleceksiniz.” ifadelerini kullandı. Kılca, Karatay Gençlik Meclisi başta olmak üzere ilçedeki gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine yönelik imkânların sürdürüleceğini ifade etti.

tenefus.jpg

Program sonunda konuşmacılara teşekkür beratları Ahmet Köseoğlu, Hasan Kılca, Yılmaz Kılınç ve Atilla Yaramış tarafından takdim edildi. Ahmet Köseoğlu, “Kendini Bulan Şehir” adlı yeni kitabını da konuşmacılara hediye etti. Öğrencilere de ayrıca Nuri Pakdil’in “Batı Notları” adlı kitabı hediye edildi.

whatsapp-image-2026-10-06-at-13-43-36.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.