Karatay’a Yeni Aile Sağlığı Merkezi

Karatay’a Yeni Aile Sağlığı Merkezi
Karatay Belediyesi tarafından yatırım planına alınan ve Selim Sultan Mahallesi’ne kazandırılacak Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Karatay Belediyesi tarafından yatırım planına alınan ve Selim Sultan Mahallesi’ne kazandırılacak Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi’nin temel atma programına Konya Vali Vekili Fazlı Akgün, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’nın yanı sıra Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Müftü Yardımcısı Musa İmamoğlu, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, Hayırsever insan Ali Gümüş, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

SAĞLIK ALANINDAKİ YATIRIMLAR BUGÜN DAHA STRATEJİK VE ANLAMLI HALE GELDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti İktidarlarının sağlık alanındaki başarısının tüm dünyada örnek ve model olduğunun altını çizerek bugünlerde tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgınıyla mücadelenin söz konusu başarıyı daha da anlamlı kaldığını söyledi.

Başkan Hasan Kılca, “Tek derdi millet olan ve millet için çalışan hükümetimizin sağlık alanında yaptığı bu yatırımların kıymeti her ne kadar bazı kesimler tarafından yeni yeni anlaşılmaya başlansa da bu hizmetler ülkemizi çok önemli bir mesafeye getirmiştir. Gerçekten son 17-18 yılda sağlıkta çok büyük atılımlar gerçekleştirildi. Bu sayede salgınla mücadelede ülkemiz gerçekten destan yazıyor. Türkiye, pandemi sürecini dünyada en doğru okuyan ülkeler arasında bulunuyor. Devletimiz, hükümetimiz bir yandan önemli kararlar alarak vatandaşlarımızın bu süreçteki ekonomik ve sosyal kayıplarını en aza indirmek için gayret gösterirken, diğer taraftan da salgını sonlandırmak adına gerekli bütün tedbirleri almayı da ihmal etmiyor. Ben bu vesileyle ülkemizin salgınla olan bu başarılı mücadelesi dolayısıyla; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, özellikle hemşehrilerimiz, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, kabinemizin bütün bakanlarına, milletvekillerimize, Sayın Valimize, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, görevlerini kahramanca sürdüren bütün sağlık çalışanlarımıza, kolluk kuvvetlerimize, vefa sosyal destek grupları çalışanlarına, belediye personellerine, süreçteki bilgilendirici ve uyarıcı yayınlarıyla bizlere yol gösteren basın kuruluşlarımıza ve elbette alınan karar ve kurallara hassasiyetle uyarak sürecin buralara kadar gelmesinde kıymetli katkıları bulunan bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SAĞLIĞA YATIRIM YAPMAYI ÖNEMSİYORUZ

Karatay Belediyesi olarak hükümetin sağlık alanındaki yatırımlarına katkı olması amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Başkan Hasan Kılca, Hayırsever iş insanı Ali Gümüş’ün katkılarıyla Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi’ni ilçeye kazandırılması dolayısıyla mutlu olduklarını belirtti.

Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler, oldukça zengin tarihi olan bir medeniyetin önemli başkentlerinden birisi olan Konya’nın evlatlarıyız. Bu aziz şehrin geleceğinin arzu ettiğimiz şekilde inşası ise, yalnızca kurumların değil, bir toplumu oluşturan tüm fertlerin sorumluluğundadır. Ali Gümüş gibi gönlü zengin hayırsever hemşehrilerimizin Aile Sağlığı Merkezi’nin yapımındaki kıymetli katkısı da bu bağlamda bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Zaten Konya, cömert ve oldukça hayırsever bir şehir. Yüzlerce yıllık geçmişimize baktığımızda tüm insanlığı hayran bırakan vakıf medeniyeti anlayışı günümüzde de devam etmektedir. Yerel yönetimler olarak bizlere düşen ise, vatandaşlarımıza güzel bir gelecek hazırlamak üzerinedir. Hemşehrilerimize karşı olan sevgimizi ve muhabbetimizi ancak beklentilerini, ihtiyaç ile hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir ilçeyi miras bırakarak gösterebiliriz. Hayırsever ve belediye işbirliğinin güzel bir örneğini sergilediğimiz Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezimizin temel atmasını da bu anlayışla gerçekleştiriyoruz. Belediye olarak sağlığa yatırım yapmayı çok önemsiyoruz bu kapsamda da bugün temelini attığımız yaklaşık 130 bin metrekare inşaat alanı bulunan Aile Sağlığı Merkezimizde; doktor ve hemşire odalarının yanı sıra Gebe İzleme Odaları, Aşı-Bebek İzleme Odaları, Acil Müdahale Odaları Bebek Emzirme Odaları, Toplantı odası ve Laboratuvar ile mescit bulunacak. Toplamda 3 milyon TL’ye mal olacak Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi’ni kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizler ilçemize hemşehrilerimize hizmetin en güzelini yapmaya devam edeceğiz.”

ŞEHİR HASTANESİNİN DE AÇILMASIYLA KONYA’DA HASTANE EKSİKLİĞİ SONA ERİYOR

Konya İl Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, konuşmasına “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” sözleriyle başladı.

Türkiye’de sağlık yatırımlarının çok önemsendiğini söyleyen Mehmet Koç, sağlık alanındaki söz konusu yatırımdan dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve hayırseverlere teşekkür etti. Koç, şunları kaydetti: “Konya’da devlet-millet işbirliği ve belediyelerimizin de desteğiyle bu tür yatırımlar çok iyi noktalara geldi. Konya’mızda ikinci ve üçünce basamak sağlık hizmetlerde artık sorunumuz yok. Bu sene açacağımız Şehir Hastanesi ile birlikte hastane yönünden hiçbir eksiğimiz kalmıyor.”

KONYAMIZDAKİ BİRLİKTELİKTEN YİNE KONYAMIZ KAZANÇLI ÇIKIYOR

Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise Selim Sultan Mahallesi’nde hizmete sunulacak merkezin önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Başkan Hasan Angı, “Bir tarafta hayırsever hemşehrimiz, bir tarata yerel yönetimlerimiz bir tarafta da kamu kurumlarımızın ihtiyaçlarını görmek adına İl sağlık Müdürlüğümüzün katkısıyla ortaya konulmuş güzel bir çalışmanın örneği var burada. Yıllardır süren bu birlik beraberlikle ortaya konulan hizmetlerle Konya kazanıyor. Şehrimizin ve ülkemizin her noktasında sağlıkla ilgili her türlü yatırım yapıldı. Cumhurbaşkanımızın ön görüsünün ve cesaretinin bu millete hizmetten başka bir şey düşünmemesiyle gerçekleştirilen alt yapı hazırlıklarıyla pandemi sürecinde Türkiye'nin ne kadar hazırlıklı olduğunu tüm dünya gördü. Bu hizmeti Konya'ya kazandıran ve bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HASAN KILCA BAŞKANIMIZ KARATAY İÇİN YOĞUN BİR GAYRET İÇİNDE

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da törende yaptığı konuşmada Koronavirüs salgını dolayısıyla tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirterek, yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte belediyelerdeki yansımalarının da giderek arttığını kaydetti.

Başkan Uğur İbrahim Altay, “Pandemi sürecinden dolayı hizmetler yürütülüyor ama tören yapma imkânı bulunmuyordu. İnşallah yılsonuna doğru da bu proje tamamlanıp hizmete açılacak. Hayırseverimize teşekkür ediyoruz, bu hizmetin hayata geçmesinde önemli bir katkı vermiş. Karatay Belediye Başkanımız da seçildiği günden itibaren Karatay’ın bütün ihtiyaç ve beklentilerinin tespit edilmesi ve çözün bulunmasıyla ilgili yoğun bir gayret içerisinde. Ben şehrimiz adına değerli başkanımız Hasan Kılca'ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BU TÜR YATIRIMLAR DEVLET MİLLET ARASI ULAŞIMI KISALTIYOR

Törene katılan programda konuşan Konya Vali Vekili Fazlı Akgün de sağlık hizmetlerine katkı sunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Fazlı Akgün, konuşmasında şunlara değindi: “Sağlık hizmetlerine katkı sunulması adına bir iki üç basamak şeklinde devletimiz gerekeni yapıyor. İkinci ve üçüncü sağlık hizmetlerinde ne kadara başarılı olursak toplum sağlığını korumada da o kadar başarılı oluruz. Birinci basamak sağlık hizmeti dediğimiz de Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinden geçiyor. Devlet olarak bu hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına ne kadar hızlı getirebilirsek vatandaşımıza daha kolay ulaşabiliriz. Gerek devletimizin yaptığı yatırımlar gerekse Karatay Belediyemiz gibi yerel yönetimlerin kazandırmış olduğu bu yatırımlarla çok kısa sürede Aile Sağılığı Merkezlerimizin sayısı daha da artacaktır. Ben, bu Aile Sağlığı Merkezi projesinin hayata geçmesinde emeği geçenleri kutluyorum.”

Konuşmaların ardından Selim Sultan Mahallesi’ne kazandırılacak Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli, duaların okunması ve kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

Doktor ve Hemşire odalarının yanı sıra Gebe İzleme Odaları, Aşı-Bebek İzleme Odaları,  Acil Müdahale Odaları Bebek Emzirme Odaları, Toplantı odası ve Laboratuvar ile mescidin bulunduğu Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaat alanı yaklaşık 130 bin metrekare. Toplamda 3.1 milyon TL’ye mal olacak Aile Sağlığı Merkezi’nin Kasım ayı başında tamamlanması hedefleniyor.  Haber Merkezi

karatraya-yeni-aile-sagligi-merkezi-4.jpg

karatraya-yeni-aile-sagligi-merkezi-9.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.