Karatay'da "3. Obruk Kültür Buluşması" etkinliği

Karatay'da "3. Obruk Kültür Buluşması" etkinliği
Karatay ilçesinde, "Dedelerimizin Yurdunda Buluşalım 3. Obruk Kültür Buluşması" etkinliği düzenlendi

KONYA (AA) - Karatay Belediyesi ile Obruk Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından icra edilen "Dedelerimizin Yurdunda Buluşalım 3. Obruk Kültür Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Tarihi Obruk Hanı ve Obruk Gölü yanında düzenlenen programda konuşan Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, yapılan organizasyonun sadece bir buluşma olmadığını, birlik ve beraberliğe vesile olan güzel bir etkinlik olduğunu belirtti.

Obruk Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Sırrı Demirel ise, Obruk'u tanıtmayı, Obruklular arasında dayanışma ve kaynaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, belediye olarak birlikte hareket etmeye her zaman hazır olduklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Hançerli, "Obruk Hanı etrafında 16 yeni mahallemiz var. 2015'te, 25 tane yeni bağlanan mahallenin altyapısını tamamladık. 2016 yılında ise, Obruk, Akörenkışla, Başgötüren yaylarına asfalt dökeceğiz. Merkezde olan her hizmet yeni bağlanan mahallelerimizde de olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve spor alanında başarılı olan Obruklu öğrencilere hediye verildi.

Programa, Karatay İlçe Jandarma Komutanı Okan Talay, Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, Karatay Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ali Yıldırım, Karatay İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat Altuntaş, Konya Pancar Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil ile yöre halkı katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.