Karatay’da geleceğe yatırım sürüyor

Karatay’da geleceğe yatırım sürüyor
Konya'da Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak ilçeye kazandırılan Hamzaoğlu ve Köprübaşı Mevlana Anaokulları açılışı gerçekleşti

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen Hamzaoğlu ve Köprübaşı Mevlana Anaokulları açıldı. İki projenin yapıldığı Hamzaoğlu ve Köprübaşı Mahallelerinin önemli eksiğini tamamlayacak olan okullar, Köprübaşı Mahallesi'nde düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Karatay Belediyesi'nin eğitim projeleri arasında yerini alan 8 derslikli olarak tasarlanan Hamzaoğlu ve Köprübaşı Mevlana Anaokulları’nda çok amaçlı salon, yemekhane, mutfak, idari bölümler, servis alanları ve 12 araçlık otopark bulunuyor. İki anaokulu, toplamda 7 milyon 600 bin liraya mal oldu.

KILCA: 4 YENİ OKUL DAHA KAZANDIRACAĞIZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca Karatay’da eğitim yatırımları devam ettiğini bildirerek iki projeyi daha tamamlamanın mutluluğu içinde olduklarını dile getirdi. Kılca, “Konya’da eğitim yatırımları devam ediyor. Gönül bahçemizin en kıymetli çiçekleri olan ve minicik elleriyle kocaman yürekleriyle hanelerimizin sevinci olan çocuklarımız için ne yapsak azdır. Okullar açılır açılmaz tüm birinci sınıflarımızın tamamına çanta ve kırtasiye malzemelerimizi bıraktık. Aile bütçesine de bir nebze katkı olsun diye. Yine ortaokul öğrencilerimizin tamamına Popüler Bilim Yayınları Kitaplığı kurduk. Ortaokul öğrencilerimize Bilim Çocuk Dergisi, lise öğrencilerimize yine TÜBİTAK Bilim Teknik Dergisi ulaştırarak onlara katkı vermeye gayret ediyoruz. Çünkü çocuklarımız dünya hayatımızda bizim en değerli varlıklarımız. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde çocuklarımız neredeyse bir buçuk yıl okullarından uzak kaldılar. 4 yeni okulumuzun daha müjdesini verelim. Nakipoğlu Mahallemize 32 derslikli, Keçeciler Mahallemize 32 derslikli, Keykubat Mahallemize 32 derslikli ve Kızören Mahallemize de 4 derslikli okul kazandıracağız. Bu projelerimizin de temellerini de kısa sürede atacağız inşallah” dedi.

dsc-1155.jpg

ANGI: BU İŞ BİRLİKLERİ BU YAPIYI BÜYÜTÜYOR

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Bugün burada çok önemli ve hayırlı bir iş yaptığımızın farkındayız. 20 yıl öncesine dönüp baktığımızda eğitim ne kadardı? Bugün nereye geldik? Hem kamunun yani bakanlığımızın kendi okullarında açtığı bu binalar hem yerel yönetimlerimizin verdiği desteklerle geldiği nokta zaten özel anaokullarının sayısı da hayli fazla. Anaokulundan üniversiteye kadar eğitim hayatını şekillendirmek için uğraşan bir hükümet, yerelde valimiz, belediye başkanlarımız, tüm kurum müdürlerimiz hangi alanda iş birliği yaparak bu ülkeyi geleceği hazırlarız derdiyle dertlenmiş bir yapı. Bu iş birlikleri bu yapıyı büyütüyor” şeklinde konuştu.

dsc-1171.jpg

KAVUŞ: KONYA’MIZI İHYA VE İMAR ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Belediyelerde hizmetteki konuyla ilgili alan ve yaş sınırlaması olmadığını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bir çocuk doğduğunda başlıyoruz hayata gözlerini kapatana kadar olan süreçte onun her şeyiyle neredeyse ilgileniyoruz. Kendi bütçemiz el verdiği sürece eğitim, sağlık ve emniyetle ilgili ilgileniyoruz. Konya’ya hizmet eden, ilçemize hizmet eden kurumlarla hep beraber Konya’mızı ihya ve imar etmeye çalışacağız” dedi.

dsc-1166.jpg

PEKYATIRMACI: BAŞKAN, KARATAY’I ADETA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Eğitimin her zaman öncelikleri olduğunu belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Türkiye’mizde elhamdülillah bugün en ücra köşesinden en büyük iline varıncaya kadar eğitim yatırımlarımız devam ediyor. Anaokullarımız ilkokullarımız, ortaokul, lise, üniversite seviyesinde yatırımlar devam ediyor. Bizde yerel yönetimler olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Karatay belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Bir Başka Karatay diyerek yola çıktı yatırımlarıyla hizmetleriyle Karatay’ı adeta dönüştürüyor” ifadelerini kullandı.

dsc-1161.jpg

BÜYÜK: KAZANAN HER ZAMAN KONYA OLUYOR

Belediyelerin eğitim hassasiyetine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük; “Biz birlikte oldukça kazanan her zaman Konya oluyor. Valimizin öncülüğünde; milletvekillerimiz, STK’lar ve belediyelerin katkılarıyla Konya’da eğitim bir numara. Belediyelerimizin büyük desteğini görüyoruz. Hangi kurum veya kuruluş olursa olsun, eğitim olduğu zaman farklı bir düşünce farklı bir anlayış değil bir akılda, ortak akılda birleşme var. Konya kazanıyor, Türkiye kazanıyor özele inersek Karatay, Meram, Selçuklu ve öğrencilerimiz kazanıyor. Konyamızdaki 500 bin öğrencimiz ve 34 bin öğretmenimiz adına Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum” dedi.

dsc-1157.jpg

ÖZKAN: BELEDİYELERİMİZ ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Konya Valisi Vahdettin Özkan, eğitimin ülkemizin en önemli ve en öncelikli meselesi olduğunun altını çizdi. Özkan, “Belediyelerimiz yaptıkları çalışmalarla örnek teşkil edecek faaliyetler yapmaktadırlar. Hasan başkanımıza ve ekibine bu vesileyle teşekkür ediyorum. Eğitime dair bir konu olduğu zaman önemli işler yapıyorlar. Dünyanın her yerinde eğitim ve sağlık yatırımlarının iyileştirilmesi ön plandadır. Ülkemizde de hem kalkınma planlarında, hem hükümet programlarının stratejik hedeflerine bakıldığı zaman eğitim alt yapısının iyileştirilmesi için çalışmalar yapıldığı görülmektedir” şeklinde konuştu.

dsc-1187.jpg

ERDEM: GELECEĞİ ÇOCUKLAR İNŞA EDECEK

“Karatay’da çok önemli eğitim yatırımları yapılıyor” diyen AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “Hasan Başkanım’ın da dediği gibi geleceği bu çocuklarımız inşa edecek. İnşallah mahallelerimizde de ihtiyaç olan yerlerde belediyelerimiz aracılığıyla eksikleri gidereceğiz” ifadelerini kullandı. (Gülşen Çopur)

dsc-1182.jpg

s.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.