Karatay'da sokak hayvanları unutulmuyor

Karatay'da sokak hayvanları unutulmuyor
Sıcakların artmasıyla birlikte, sokak hayvanları için yiyecek ve su bulmak daha da zor bir hal alıyor.

 "Sıcakların artmasıyla birlikte, sokak hayvanları için yiyecek ve su bulmak daha da zor bir hal alıyor. Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri, yem ve su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için 34 besleme istasyonuna düzenli olarak yem ve su bırakarak sokak hayvanlarını doyuruyor . Ekipler aynı insanlar gibi hayvanlarında su ve yiyecek ihtiyacına sahip olduklarını, özellikle sıcak havalarda su bulamayan hayvanların ölmelerinin kaçınılmaz olduğunu ve bu nedenle beslemelerin yıl boyunca düzenli olarak devam ettiğini belirtiyor.

"Dostlarımızı korumak boynumuzun borcu"

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, savaşta ordularına; "Hayvanları telef etmeyin" diye buyuran bir Peygamberin ümmeti olduğumuzu belirterek, "Bizler hayvan haklarına yönelik ilk düzenlemeleri yapan, fakir insanlar için kurulan aşevlerinde insanlardan başka kedi ve köpek  gibi hayvanları da koruyan ecdadın torunları olarak sokak hayvanlarını kışın açlığa, yazın da susuzluğa karşı korumaya gayret ediyoruz. Bu sevgi ve şefkat anlayışıyla dünya üzerinde hayatı paylaştığımız dostlarımızı koruyup kollamak boynumuzun borcudur" dedi.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum