Karatay'dan yenilenebilir enerji hamlesi

Karatay'dan yenilenebilir enerji hamlesi
Karatay Belediyesi  bölgenin güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmek amacı ile Tatlıcak Mahallesi'ne kurduğu panellerle elektrikte yeni bir dönem başlattı

Karatay Belediyesi  bölgenin güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmek amacı ile Tatlıcak Mahallesi'ne kurduğu panellerle elektrikte yeni bir dönem başlattı.

Tatlıcak Mahallesi'ne kurulan güneş enerjisi elektrik santraliyle birlikte Karatay Olimpiyat Parkı'nın elektrik yükü büyük oranda  hafifledi. Tatlıcak Mahallesi'ne kurulan güneş enerjisi elektrik santrali 3.770 m² arsa üzerine yapıldı. 1.218.940,00 TL'ye mal olan güneş santralinin ürettiği elektrik Olimpiyat Parkı'nın elektrik ihtiyacının % 85'ini karşılıyor.  Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma sayesinde verimi yüksek paneller tarafından elektrik kullanırken, elektrik maliyetlerini düşürdü.  Öte yandan, güneş enerji santrali diğer elektrik üreten santraller gibi doğaya bir zararı bulunmuyor.

karataydan-yenilenebilir-enerji-hamlesi-(1).jpg

Olimpiyat Parkı'nın elektriği üretiliyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli,  "Çevreye zarar vermemek açısından kendimizi şanslı görüyoruz. Doğal bir ortam içerisinde, doğal enerji elde ediyor olmak, sıfır karbon emisyonuyla çevreye zarar vermeden böyle enerji üretiyor olmak bizim için artı bir değer" dedi. Başkan Mehmet Hançerli; 'Güneşli gün sayısının fazla olduğu ilimizde böyle bir fırsattan biz de yararlanmak istedik. Belediyemiz Olimpiyat Parkı'nın elektriğini üreterek maliyetini büyük oranda düşürdü. Belediyemiz için ayrı ve önemli bir gelir kaynağı olacak' ifadelerine yer verdi.

karataydan-yenilenebilir-enerji-hamlesi-(2).jpg

Proje MEVKA desteğiyle yapıldı

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Olimpiyat Parkı’nın yıllık enerji tüketiminin 432,232 kwh olduğuna ve bunun da yaklaşık 99.950,00 TL civarında olduğuna dikkat çekerek, güneş enerji santralinin kurulumundan ardından elektrik enerjisinin %85’inin belediye olarak kendileri tarafından üretildiğini ve böylece 84.900,00 TL tasarruf sağlandığını vurguladı. Güneş enerjisinden faydalanılarak Olimpiyat Parkı'nın elektrik ihtiyacının karşılanmasına yönelik projeyi hayata geçiren Karatay Belediyesi çalışmayı Mevlana Kalkınma Ajansı ile birlikte ortak yürüttü.

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.