Karatay'ın gözbebeği: ŞEHİR PARKI

Karatay'ın gözbebeği: ŞEHİR PARKI
Konya'nın tek hayvanat bahçesinin yanı sıra, 14 bin metrekarelik Konya’nın en büyük lunaparkında 22 farklı eğlence alanında çocuklarınızla birlikte hoşça vakit geçirebilirsiniz.

İnsanlar doğar, büyür ve eğitim ve bazı mesleki yeterliliklere ulaştığında çalışma hayatına atılır. Kimi kariyer yapmak isterken kimi de kendi işinin patronu olmak ister. Kimi daha sade çalışma hayatını tercih ederken kimisinin de gecesi gündüze girer. Evlenir çoluk çocuk sahibi olur ve yavrularımızın geleceği için ya daha çok çalışırız ya da tasarruf ederek onlara güzel bir gelecek bırakmak adına didinir dururuz. Gel zaman git zaman bazen şehir hayatının monotonluğundan sıkılıp kaçacak, kafa dinleyecek yer ararız fakat vaktimiz bizi hep bir köşeye sıkıştırır.

2-151.jpg

Tam da bu nokta da belki imdadımıza Karatay’ın Şehir Parkı yetişebilir. Fazla uzağa gitmeden, şehrin tam ortasında; ailenizle birlikte yeşilin içerinde hoşca vakit geçirip biraz da olsa kafanızı dinleyebileceğiniz park hüviyetindeki sosyal alanı tercih edebilirsiniz. İçerisinde Hayvanat Bahçesi’ni de bulunduran Şehir Parkı Karatay Belediyesi’nin öncülüğünde genişletilerek bambaşka bir hal aldı. Konya’nın ilk ve tek Hayvanat Bahçesi olan, 2005 yılında hizmete açılıp her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Hayvanat Bahçesi; çocuklara hayvan sevgisini aşılayarak, hayvanları yakından tanımalarına olanak sağlıyor. Bu sebepledir ki hayvan tür ve sayılarının artırıldığı hayvanat bahçesinde şuan 83 türde toplam 520 hayvan barınıyor.

4-093.jpg

Hayvanların barınma koşullarının daha da iyileştirildiği hayvanat bahçesine vahşi hayvanlarda katılmış. En fazla ilgiyi ise Aslan, Kaplan, Puma, Ayı, Lama ve Piton yılanı görürken maymun sayısı da 15’e yükselmiş. Karatay Belediyesi 2015 Yılında Hobi Bahçeleri ve bu Hayvanat Bahçesi’ni de içine alarak farklı bir düzenleme ile muhteşem Şehir Parkı’na imza attı.

5-060.jpg

Karatay Şehir Parkı için dinlenmeye gelenler yemyeşil alan içerisindeki kamelyalarda piknik yapabilirken adımlayarak Hayvanat Bahçesi’ni ve Lunapark’ı ücretsiz ziyaret edebiliyorlar. Yani Karatay Şehir Parkı Konya’nın en büyük eğlence, oyun makinelerini da içinde barındırıyor.

6-044.jpg

14 bin metrekarelik Konya’nın en büyük lunaparkında Kanguru, Çocuk Salıncak, Kano, Mini Tren ve Atlar, Çocuk ve Yetişkin Çarpışan Oto, Karisör, Atlı Karınca, Ahtapot, Otopisto, Crazy Dance, Korku Evi, Dragon, Gondol, Power Surge, Ranger, Kule, Adrenalin, Kamikaze, Discovery ve Dönme Dolap gibi 22 çeşit eğlence alanına çocuklarınızla birlikte hoşça vakit geçirebilirsiniz.

3-126.jpg

Karatay Şehir Parkı içerisinden girilen hayvanat bahçesinin ayrıca bir ücreti yok. Şehir Parkı ücreti ise araç başı 5 TL, kişi başı 2 TL ödeyerek parktan, hayvanat bahçesinden ve lunaparktan faydalanabiliyorsunuz. Lunapark içerisindeki oyun aletlerine de 5-10 TL vererek binebilirsiniz.

Hayvanat bahçesi Konya Karatay’da Adliyeye yakın bölgedeki Adana Çevre yolundan giderken araç muayene istasyonuna varmadan sağınıza bakarak giderseniz parkı görebilirsiniz. Ayrıca Saman Pazarı son durağını giden otobüs ve dolmuşlar, adliye tramvay hattına 600 metre uzaklıktadır. Şehir merkezinden Başak Mahallesi ve Tatlıcak otobüsleri ile de önüne kadar gelebilirsiniz.

1-168.jpg

Çocuklarınız, aileniz, arkadaşlarınız, eş ve dostlarınız ile şehirden uzaklaşmadan ama şehir stresini atarak hoşça zaman geçirip yoğun iş temposuna az da olsa mola verebilirsiniz. Bu imkanı Konya halkına sunduğu için Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyor, başarılarına bir yenisini daha eklemesini sabırsızlıkla beklediğimizi iletiyorum.

*YAZI ve FOTOĞRAFLAR: HASAN DURUCAN

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.