Karatay'ın tarımı masaya yatırıldı

Karatay'ın tarımı masaya yatırıldı
Karatay Belediyesi tarafından, Karatay’ın tarımı, ürün çeşitliliğinin arttırılması, sulama sistemleri, su kaynaklarının verimli kullanımı ve çiftçilerin taleplerinin ele alındığı bir toplantı düzenledi.

 

Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karatay Ziraat Odası, Ova Sulama Birliği, Ereğli İvriz Sulama Birliği ve AK Parti Karatay İlçe Başkanlığı’nın katkılarıyla “Karatay Tarımı Mevcut Durum ve Sulama Sistemlerinin Analizi Toplantısı” gerçekleştirildi.

KARATAY’IN TARIMI VE SORUNLARI İKİ GÜN BOYUNCA ETRAFLICA ELE ALINDI

Karatay Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Karatay Termal Tatil Köyü’nde düzenlenen ve iki gün süren programda Karatay’ın tarımı, tarımsal verimin ve ürün çeşitliliğinin arttırılması, yeni sulama sistemleri ve su kaynaklarının verimli kullanımı ile üreticinin sorun ve talepleri iki gün boyunca etraflıca ele alındı.

Katılımcı kurum, oda ve birlik temsilcileri; toplantının ilk gününde kurumlarının yanı sıra tarımın ve tarımsal üretimi ile üreticinin genel sorun ve taleplerini içeren birer sunum yaptı.

KARATAY TATİL KÖYÜ TURİZME ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK

Toplantının ikinci gününe katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, konuşmasına Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Karatay Termal Tatil Köyü’nden bahsederek başladı. 

Leyla Şahin Usta, “Karatay Belediyemizin tamamlayarak hizmete sunduğu Karatay Termal Tatil Köyü, sadece Karatay’ın değil, Konyamızın, bölgemizin ve ülkemizin güzel tesislerinden biri haline geldi. Bu tesisler sadece şifa bulmak veya dinlenmek için değil, konferanslar, toplantılar ve sempozyumlar için de çok ideal. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı bu şifalı su ve nezih ortamdan faydalanmaya davet ediyorum. Bu güzel tesisleri ilçemize ve Konyamıza kazandırdıkları için de Karatay Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KARATAYIMIZA HİZMETİN EN GÜZELİ İÇİN ÇABALIYORUZ

Usta; toplantının, tarımı ve üreticiyi ilgilendiren her konunun konuşulup değerlendirilmesi bağlamında çok önemli bir fırsat olduğunun altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öncelikle programı düzenleyen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bizler de sahada çalışırken en çok sulama sistemleri, suyun verimli kullanımı, enerji, tarımsal üretim ve çeşitliliğinin arttırılması gibi sorunlar ile taleplerle karşılaşıyoruz. Bunlar aşılamayacak veya çözülemeyecek konular değil. Bugünkü toplantının amacı da zaten bu. Hem kamu kurum ve kuruluşlarımız hem odalarımız ve birliklerimiz hem de üreticilerimizle tüm bunları istişare ederek nasıl çözüm üretebiliriz diye bir aradayız. Bizler bugün buradan çıkacak talepleri, sorunları ve temel başlıkları ilgili bakanlıklarımıza ileteceğiz, konunun takipçisi olacağız ve Konyamıza, Karatay’ımıza hizmetin en güzelinin gelmesi için çabalamaya devam edeceğiz.

TARIMIMIZI VE ÇİFTÇİMİZİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya’nın tarım alanında ülkenin çok önemli bir konumda olduğunu, bunun korunması, daha da geliştirilmesi için de yoğun bir çalışma içerisinde olduklarına vurgu yaptı.

Konya denilince akla ilk olarak tarım ve buğdayın geldiğini hatırlatan Leyla Şahin Usta, “Ama artık Konya sadece buğdayla değil, son yıllarda yapılan çalışmalarla diğer tarım ürünlerinin de bolca ekildiği bir tarım şehri haline geldi. Tarımımızdaki bu ürün çeşitliliğinin daha da artması, doğal olarak beraberinde sulamada getiriler ve götürülerin etraflıca ele alınmasını gerektiriyor. Sadece yeni su kaynakları bulmak değil, elimizdeki kaynakları daha verimli ve etkin kullanmak da son derece önemli. Konya, sanayi kollarındaki üretimiyle de aynı zamanda bir sanayi şehri. Sanayinin güçlenmesi tarımın güçlenmesiyle alakalı. Özellikle bu salgın döneminde güvenli gıda temini çok daha önemli bir hale geldi. Dolayısıyla bizim de önceliğimiz tarımımızı, çiftçimizi ve üreticimizi daha da güçlendirmektir. Salgın sürecinde birçok ülkede sağlıklı ve güvenli gıda temini konusunda yaşanan sıkıntıları hepimiz gördük. Elhamdülillah bu süreçte ülkemizde gıda temininde bir sıkıntı yaşamıyoruz. Çünkü güçlü bir ülkeyiz ve güçlü kurumlarımız var. Üreten ve ülkemizin dört bir yanına sunan çiftçilerimizin bu sürece kıymetli katkıları var. Ben tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KONYA TARIM VE HAYVANCILIKTA ÜLKEMİZİN EN ÖNDE GELEN ŞEHİRLERİNDEN BİRİ

Programa telefon bağlantısıyla katılan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, toplantıyı düzenleyen Karatay Belediyesi’ne, katkı sunan kurum ve kuruluşlar ile programa katılan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Halil Etyemez, “Konyamız; tarımıyla, sanayisiyle, kültürü ve yüzlerce yıllık medeniyet mirasıyla ülkemizin gözbebeği. Konya tarım ve hayvancılık konusundaki üretimiyle ülkemizin birinci şehri. Yani bir şehirden fazlası olan Konya, bizlerin de sorumluluğunu arttırıyor ve bizlere ayrı bir hizmet etme motivasyonu veriyor. Elbette bugüne kadar Konya için çok şey yapıldı yeterli mi değil. Çünkü Konya her şeyin en iyisine en güzeline layık. Konya; çiftçisiyle, odalarıyla, birlikleri ve kurum ile kuruluşlarıyla tarım ve hayvancılık alanındaki eksiklikler ile sorunların tespitin yanı sıra çözümü konusunda çok mesafe aldı. Bu çözüm önerilerini tarım uygulamalarında da sıkça görüyoruz. Bugünkü toplantıya da bu manada önemsiyoruz. Bizler de bugün ele alınan tüm başlıkların takipçisiyiz ve çözümü için çaba göstereceğiz” diye konuştu.

TARIM VE ÇİFTÇİLERİMİZİN SORUN İLE TALEPLERİNİ BİREBİR TAKİP EDİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Karatay’ın Türkiye ve Konya için taşıdığı öneme dikkatleri çekti.

Karatay’ın ilçe sınırları bağlamında 2 bin 800 kilometrekarelik alanıyla ülkemizin birçok ilinden büyük, Konya’da ise Cihanbeyli’den sonraki ikinci büyük ilçesi konumunda olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, “56 sanayi sitesiyle Konyamızın sanayisinin yüzde 80-90’ı yine bizim içlemiz sınırları içerisinde. Bu kadar büyük bir ilçemiz elbette turizm konusunda ön planda. Ama aynı zamanda tarımı ve hayvancılığıyla da Karatayımız önemli bir tarım merkezi. Dolayısıyla bizler, tarımımızın ve çiftçimizin sorunlarını taleplerini birebir takip ediyoruz ve bu konuda çözüm üretmek için kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bugün böyle bir toplantıyla da tüm bu konuları etraflıca ve tüm paydaşlarıyla ele almak istedik. Buradan çıkacak tespitlerin ilgili kurumlara iletilerek çözüm üretilmesi için konunun takipçisi olacağımızı belirtiyorum” dedi.

KARATAY, TURİZM VE TARİHİ KADAR TARIMDA DA ÖN PLANDA

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ise, ilçenin tarımı, çiftçilerin talepleri ve su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanımı konularının ele alınması bağlamında programı önemsediklerini aktardı.

Başkan Mehmet Genç, sözlerini şöyle tamamladı: “Karatay’ımızın tarihi, kültürü ve turizmi kadar tarımı ile hayvancılığıyla da ön planda. Bu kadar önemli olan bir alanda hep birlikte neyi yapabiliriz veya ne yapmaz isek tarım ve hayvancılıkta daha ileriye giderizi konuşuyoruz. Sulama sistemlerinin geliştirilmesi, mevcut su kaynaklarının verimli kullanımı ve yeni su kaynaklarının getirilmesi için herkesin üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Ev sahipliğinden dolayı da Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum.”

Karatay Termal Tatil Köyü’nde dört oturumda yapılan “Karatay Tarımı Mevcut Durum ve Sulama Sistemlerinin Analizi Toplantısı”na Devlet Su İşleri Konya Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdem Gezgin, Karatay Ova Sulama Birliği Başkanı Mehmet Üzüm, Ereğli İvriz Sulama Birliği Başkanı Recep Yalçın, Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Lokman Özturhan, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve ilçe teşkilatı mensupları katıldı.

karatay-tarim-calistayi-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.