Karatede iki milli sınav

Karatede iki milli sınav
Milli takımlar, İstanbul'daki Balkan Karate Şampiyonası ile Mısır'da yapılacak Karate 1 Premier Lig 2. ayak müsabakalarında mücadele edecek

ANKARA (AA) - Karate milli takımları, hafta sonu iki zorlu organizasyonda ter dökecek.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre milli takımlar, 27-28 Şubat tarihlerinde İstanbul'daki Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılacak 18. Balkan Şampiyonası ile 26-28 Şubat'ta Mısır'daki Karate 1 Premier Lig 2. ayak müsabakalarına katılacak.

Balkan Karate Federasyonları Birliğine üye 11 ülkeden 850'ye yakın sporcunun yer alacağı 18. Balkan Şampiyonası'nda, 12'si ferdi, 4'ü takım olmak üzere toplam 16 dalda madalyalar sahiplerini bulacak. Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki şampiyonaya Türkiye, 25'i bayan, 29'u erkek olmak üzere 54 sporcuyla katılacak.

Karatenin Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen ve 10 ayaktan oluşan Karate 1 Premier Lig'in 2. ayağında ise 6 milli sporcu mücadele verecek. Aralarında dünya şampiyonu Serap Özçelik'in de bulunduğu milli takım, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenecek prestijli serinin ikinci ayağında madalya arayacak.

İki organizasyon da, Fransa'da, 5-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ile 25-30 Ekim tarihlerinde Avusturya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlık niteliği taşıyacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.