Karatede olimpiyat hedefi

Karatede olimpiyat hedefi
Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Kobaş:"Karate branşı, büyük ihtimalle Tokyo'da düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak. Dörder erkek ve kadın sporcuyla katılmayı hedefliyoruz"- "Değişiklik olur mu olmaz mı bilmiyoruz. Böyle bir ş


SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN - Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş, Tokyo'da düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda karate branşının büyük ihtimalle yer alacağını belirterek, "Bütün çalışmalarımızla buna hazırız. İnşallah öyle bir şey olursa ülkemize en güzel dereceleri getireceğimize inanıyoruz" dedi.

Kobaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Karate branşının, büyük ihtimalle Tokyo'da düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yer alacağını vurgulayan Kobaş, "Şu anda küçük detaylara kadar gelindi. Örneğin, kaç sıklette ne kadar sporcu katılacağı çalışmalarına kadar indi. Dörder erkek ve kadın sporcuyla katılmayı hedefliyoruz. Değişiklik olur mu olmaz mı bilmiyoruz. Böyle bir şey olursa bütün çalışmalarımızla buna hazırız. İnşallah öyle bir şey olursa ülkemize en güzel dereceleri getireceğimize inanıyoruz. Hedeflerimiz çok yüksek" diye konuştu.


- "İmrendiğimiz ülkeler, şimdi Türkiye'ye aynı şekilde bakıyor"


Kobaş, Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde yapılan 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda da çok güzel sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Türk milleti olarak çok gururlandıklarını belirten Kobaş, şunları kaydetti:

"Daha önceden imrenerek baktığımız ülkeler, şimdi Türkiye'ye aynı şekilde bakıyor. Önceden bütün birincilikleri Fransa, İtalya ve İspanya gibi ülkeler alırken, şimdi biz onlara çok büyük fark attık. Türkiye 10 altın madalya kazandı. Fransa 5, İspanya ve İtalya 4 altın madalya alarak bizlerin çok aşağısında kaldı. Bu da hem ülkemiz hem de karate camiası adına çok büyük sevinç kaynağımız oldu. Artık çocuklarımız kendilerine inanıyorlar."

Sporcuların 1980'li yılların ezikliğini tamamen sildiklerini, maçlara adeta 1-0 galip çıktıklarını ifade eden Kobaş, Avrupa ve dünya ülkelerinin, artık Türkiye'yi en güçlü rakip olarak gördüklerini dile getirdi.

Şampiyonalardan çok güzel sonuçlarla döndüklerini belirten Kobaş, "Bu başarı bir bütündür. Tek başına federasyonumuzun yaptığı bir olay değil. Gerek genel müdürlüğün, gerek kulüplerin antrenörleri, hatta velilerin ve seyircilerin bile büyük destekleriyle bunlar oluşuyor. Çok güzel şeyler yaşadık ama o defteri artık kapattık" ifadelerini kullandı.

5-8 Mayıs'ta Fransa'nın Montpellier kentinde düzenlenecek Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na odaklandıklarını vurgulayan Kobaş, gençler kategorisinde madalya alan sporcuların da yaşları tuttuğu için burada yarışabileceğini aktardı.


- "Dünya zirvesindeki yerimizi korumak istiyoruz"


Şampiyona için hazırlıkları yoğunlaştırdıklarını aktaran Meydan Kobaş, "İyi bir sonuç almak için tüm çabalarımızı oraya aktardık. İnşallah oradan da sevinçli haberimizi ülkemize vermek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kobaş, Dünya Karate Federasyonunun (WKF), 2015'te son 10 yıllık verileri temel alarak yaptığı ülkeler sıralamasında Türkiye'nin ikinci sırada bulunduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen yılın sonuçlarını da devreye soktuklarında 2016'da Türkiye, dünya ülkelerinde birinci sıradaki yerini aldı. Dünya zirvesindeyiz ama burada kalmak ayrı çaba gerektirir. Bunun bilinciyle burada kalmak, hatta başarılarımızı daha da yukarılara doğru çekme çabasındayız. Hedefimiz, hem oradaki kendi rekorlarımızı kırmak hem de zirvedeki yerimizi korumaktır, onun için de çabalarımız güzel şekilde devam ediyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.