Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası
Kırşehir'de yılın trafik personeli seçilen polis, jandarma ve zabıta personelleriyle yılın sürücüsüne ödül takdim edildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası dolasıyla yılın polis, jandarma, zabıta personelleriyle yılın şoförüne ödül verildi.

İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Kırşehir Emniyet Müdürlüğünce bir düğün salonunda gerçekleştirilen törende, trafik hizmetlerini yürüten personelin kazaların en aza indirilmesi ve yol kullanıcılarının güvenli bir ortamda seyahat edebilmesi için tüm imkanlarını kullanarak görev yaptığını söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü olarak, denetimlerin yanı sıra trafik eğitimlerine de hazırlanan proje ve kampanyalarla her türlü desteğin verildiğini belirten Akgül, "Ahiler Diyarı Emniyet Kemeri Kuşanıyor isimli ödüllü emniyet kemeri kampanyası ile olası bir trafik kazası sonucu ölüm ve yaralanma riskini büyük ölçüde azaltan emniyet kemerinin kullanım oranının artırılması hedeflenmiştir. Kampanya süresince eğitim ve denetim faaliyetleri ile ilimizde emniyet kemeri kullanma oranları yüzde 14’ten yüzde 40’a ulaştırarak başarılı sonuçlar alınmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından yılın trafik personellerine ödülleri verildi. Yılın trafik polisleri başpolis Ercan Karaibiş, polis memuru Yaşar Öcal, yılın trafik jandarma personeli uzman çavuş Özkan Yılmaz, yılın zabıtası Arif Öztürk, yılın karayolları personeli Mahmut İzzet Çiçek ve yılın sürücüsü Çağlar Akpınar ödül aldı.

Törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Muzaffer Canbal, Kırşehir Polis Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.