Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası
İSTANBUL (AA) - Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası, İstanbul'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Hafta kapsamında ilk olarak İstanbul Vali Yardımcısı...

İSTANBUL (AA) - Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası, İstanbul'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Hafta kapsamında ilk olarak İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı tarafından, Taksim'de Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören son buldu.

Ardından Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından etkinlik yapıldı. Burada konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası'nın çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

Toplumun bu konuda bilinçlenmesini amaçladıklarını ifade eden Kalkancı, ''Dünyada ve ülkemizde on binlerce insan trafikte hayatını kaybediyor, yaralanıyor, sakat kalıyor. Biz bunu aşmaya çalışıyoruz. Bunun için önlemler alıyoruz. " dedi.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Yırtar ise İstanbul'un Türkiye'nin en kalabalık kenti olduğunu belirterek, ''Şehrimiz sosyal, tarihi ve turizm etkinlikleri bakımından çok büyük uluslararası programlara ev sahipliği yapmaktadır. Bunun için İstanbul çok öneme sahip bir şehirdir.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından yılın en iyi trafik personeli ve şoförü olarak seçilenlere plaket verildi.

Öte yandan Topkapı'da Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda eğlence alanları kuruldu, alanda çocuklara trafik eğitimi verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.