Karayolu Trafik Haftası açılışı gerçekleşti

Karayolu Trafik Haftası açılışı gerçekleşti
Kültür Park'taki amfi tiyatroda düzenlenen ‘Karayolu Trafik Haftası’ töreninde bilinç ve farkındalığın cezalardan önce geldiğine vurgu yapıldı.

Kültür Park'taki amfi tiyatroda düzenlenen ‘Karayolu Trafik Haftası’ töreninde bilinç ve farkındalığın cezalardan önce geldiğine vurgu yapıldı.

Her yıl 9-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Karayolu Trafik Haftası’ açılışı gerçekleşti. Kültür Park’ta gerçekleşen programa Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali, Büyük, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, çok sayıda protokol üyesi ve öğrenci katıldı.

dsc-1178.jpg

1-3.jpg

1-2.jpg

BOZCAYÜCE: CANIN KORUNMASINI HEDEFLEMEKTEYİZ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Konya Trafik Denetleme Şube Müdürü Ramazan Bozcayüce, “Ülkemizde her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü ‘Trafik Günü’, bunu takip eden haftada ‘Trafik Güvenliği Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bütün kurum ve kuruluşlarla birlikte bu haftayı icra ederek güvenli bir trafik ortamının sağlanması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması, maddi kayıpların önüne geçilmesi amacıyla hep birlikte bu işi ifa etmekteyiz. Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi çağımızın en önemli sorunlarından bir tanesi de maalesef trafik olmuştur. Günlük yaşantımızın her safhasında iç içe olduğumuz trafik konusu maalesef ki kurallara uyulmadığı taktirde yaralanmalara, maddi kayıplara hatta ve hatta ölümlere sebep vermekte. Bizler bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle birlikte bunun önüne geçmek, bu kazaları azaltmak ve ülkemizde özellikle insan faktörü canın korunmasını hedeflemekteyiz. Bu sebeple 3 Şubat 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığımızın iradesiyle yayınlanmış olan 2021-2030 yıllarını kapsayan ‘Trafik Karayolu Güvenliği Eylem Stratejisi Belgesi’ ile birlikte bunun ilk ayağı olan 2021-2023 yıllarını kapsayan dönem içerisinde ilk adımı atarak bu planı yürürlüğe koymuş durumdayız. Öncelikle bu süre zarfında trafik kazalarını en aza indirmek, yaralanmaları ve ölümleri en asgariye indirmek hedeflenmekte. Güvenli, huzurlu, trafik kurallarına uyulan bir Türkiye ve Konya’mız olması dilekleriyle kazasız günler diliyorum” dedi.

dsc-1144.jpg

dsc-1173.jpg

ÖZKAN: CANLA BAŞLA ÇALIŞILIYOR

Türkiye’nin en büyük şansının gençlerin trafik kurallarının farkında olması olduğunu ifade eden Vali Vahdettin Özkan ise, “Trafikte nelere uymamız gerektiğini sevgili öğrenciler hepimizden çok daha iyi biliyor. Trafik güvenliği ile ilgili programdan bahsedildiği zaman programın taslağına baktım. Benim için en başta gençlerimiz ve öğretmenlerimiz, Milli Eğitim öncümüz olmalı. Zira yapılan bütün hizmetler, emniyetimiz ve jandarmamızın fedakarlıkları, büyükşehir belediyemizin yaptığı yüksek derecede yatırımlar ve fedakarlıklar hepsi çokça taktiri çokça alkışı hak ediyor ama bunun farkında olmak çok daha kıymetli. O farkındalık da olan gençlerimizin, öğrencilerimizin olması hepimizin en büyük zenginliği. Milli Eğitim Müdürlüğü’müzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Özellikle trafik kuralları ile ilgili hepimizden çok daha duyarlı, anne ve babalar olarak bizler trafiğe uymadığımızda aracın içerisinde kırmızı düdüğü çocuklarımız çalıyor. Hükümetimizin ulaşım altyapısını iyileştirmesiyle, Anadolu’nun dört bir tarafında olduğu gibi Konya’mızda da çok nitelikle yollar yapıldı. Nitelikle yollar trafik güvenliğini artırmakta. Aynı zamanda büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz Konya’mızda akıllı şehirlerle teknolojiyi en üst düzey kullanarak şehirdeki trafik akışını düzenlemeye yönelik imkan ve kabiliyetini en güzel şekilde insanlarımıza sunmakta. Emniyetimiz, jandarmamız, karayolları canla başla çalışmakta” diye konuştu.

dsc-1157.jpg

dsc-1171.jpg

ALTAY: ÇABA VE GAYRET İÇERİSİNDEYİZ

Büyükşehirlerin en büyük problemlerinin trafik ve trafikte geçirilen süre olduğunu söyleyen Vali Vahdettin Özkan ise şu şekilde konuştu: “Konya, kendi ölçeğindeki diğer şehirlere göre bu sorunun en az yaşandığı şehirlerden birisi. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle trafikte geçirilen sürenin azaltılması ile ilgili ciddi bir çaba ve gayret içerisindeyiz. Ama trafik sadece taşıt sürücülerine ait bir kavram değil. Yayalar, bisikletliler ve taşıt sürücülerinin birlikte kullandığı bir alan. Onun için trafikteki yatırımlarımızı sadece taşıt kullananlara yönelik yapmıyoruz. Özellikle ‘Bisiklet Şehri Konya’ sloganıyla Konya bisiklet kullanımının en yaygın olduğu şehir olma noktasında her yıl gelişerek süreci devam ettiriyor. Konya şuanda 550 kilometrelik bisiklet yoluyla Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri. Sadece yolları yapmak yetmiyor. Özellikle bisiklet kullanıcılarının güvenliğini de sağlamak gerekiyor. Bu konuyla ilgili özellikle emniyetimiz ve jandarmamızla önemli çalışmalar yürüyoruz. Ben özellikle yayaların güvenliğinin sağlanması konusunda yapılan çalışmalar konusunda teşekkür ediyorum. Yayaların trafiği güvenli bir şekilde kullanmaları, sürücülerin yayalarımıza, öğrencilerimize, dikkat etmesi çok önemli bir süreç. Son zamanlarda yapılan çalışmaların buna ciddi bir katkısı olduğuna inanıyorum.”

1-4.jpg

SORGUN: BEN HEM BİSİKLET HEM ARAÇ KULLANIYORUM

Konya’da bisikletin spordan önce ulaşım aracı olduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Sorgun da, “Bisiklet, Konya’da spor aracından önce ulaşım aracıdır. Ben hem bisiklet hem araç kullanıyorum. Ancak inanın bisiklet kullanırken ne zaman düzenli bisiklet yolu varsa kendimi güvende hissediyorum. Fakat bisiklet yolu varken de bakıyoruz karşımıza yol üzerine park etmiş bir araç çıkıyor veya bir esnaf kardeşimiz bir eşyasını koymuş. Bizim inanç ve kültürümüz, yolda insanlara eziyet veren şeyin kaldırılması imanın bir parçası diyor. Her köşeye bir trafik polisi, her sokağa, bağa bayıra ışık koyma şansımız olmadığına göre, ilk önce kendi kalbimize polisi ve ışığı koymamız gerekiyor. Bilinç yasaktan ve cezadan önce gelir. Trafik kurallarına ben uymazsam kim uyacak, bugün uymazsak ne zaman uyacağız” ifadelerini kullandı.

dsc-1146.jpg

ALTAY: YAYALARA VE BİSİKLETLİLERE DİKKAT EDELİM

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak trafiğin düzenlenmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Uğur İbrahim Altay, “Özellikle tüm trafik sistemimizin toplandığı METİS Sistemi, elektronik denetleme sistemi, akıllı kavşak sistemlerimiz trafikteki yeni dönem çözümlerimizle bir taraftan araç sürücülerinin trafikte geçirdikleri süreyi kısaltarak, diğer taraftan yaya ve bisikletlilerin güvenliği konusunda önemli adımlar atıyor. İnşallah eğitimler sayesinde trafiğin özellikle yaya güvenliği açısından bugünden daha güzel olacağına inancım tamdır. Buradan bu program vesilesiyle tekrar araç sürücülerine seslenmek istiyorum. Yollar sadece siz ait değil. Lütfen yayalarımıza ve bisikletlilerimize dikkat edelim. Yapılan hatalar sadece kendimizin hayatını değil trafikteki diğer kullanıcıların hayatlarını da ciddi manada riske atıyor. Onun için Konya bu manada da örnek olsun” dedi.

aa-20220509-27804056-27804050-karayolu-trafik-haftasi-kutlaniyor.jpg

‘ENGELLİLERİN SORUNU KALMADI’

Türkiye’de trafik konusunda engellilerin yüzde 90’ının sorununun kalmadığını aktaran Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı da, “Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı da şu, yıllardır evinden hiç çıkmayan engelli camiası, son yıllarda emniyetimizin, belediyelerimizin çalışmalarıyla güzel bir şekilde Konya’da gezer hale geldiler. Özellikle engelli yerlerine park edenlerin fotoğrafını çekip Trafik Ekipler Amirliği’ne gönderdiğinizin akabinde cezai işlem yapılması ve arabanın çekilmesi engelli camiasına büyük bir destek oldu ” ifadelerini kullandı. (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.