Kardemir Karabükspor Süper Lig'de

Kardemir Karabükspor Süper Lig'de
- PTT 1. Lig'in son haftasında deplasmanda Göztepe'yi 2-1 yenen Kardemir Karabükspor, bir yıl aranın ardından yeniden Spor Toto Süper Lig'e yükseldi


KARABÜK / İZMİR (AA) - PTT 1. Lig'in son haftasında deplasmanda Göztepe'yi 2-1 yenen Kardemir Karabükspor, bir yıl aranın ardından yeniden Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

Geride kalan sezon aldığı kötü sonuçların ardından PTT 1. Lig'e düşen ve takım kadrosunun yanı sıra teknik heyetinde değişikliğe giden kırmızı-mavili kulüp, hedefini yeniden Süper Lig olarak belirledi.

PTT 1. Lig'de sezona teknik direktör Hüseyin Kalpar yönetiminde başlayan Karadeniz ekibi, deneyimli çalıştırıcı ile 6. hafta sonunda yolları ayırdı. Karabük temsilcisi, Kalpar'ın yerine getirilen Elvir Baliç'e de 16. haftada veda etti.

Baliç'in ardından tecrübeli teknik adam Yücel İldiz ile anlaşan ve ara transfer döneminde Kabananka ve Isaac gibi yıldızları kadrosuna dahil eden Kardemir Karabükspor, ligi 17 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 yenilgiyle tamamladı ve 62 puan topladı.

PTT 1. Lig'de ikincilik için mücadele ettiği Multigroup Alanyaspor'un deplasmanda Giresunspor ile 2-2 berabere kalıp, 34 haftalık periyodu 61 puanla tamamlamasıyla rakibini geride bırakan Kardemir Karabükspor, şampiyonluğu daha önce garantileyen Adanaspor'un ardından Süper Lig'e doğrudan çıkan ikinci ekip oldu. Karabük temsilcisi, bu ligdeki 9. sezonunu geçirecek.


- Dördüncü kez sevindi


İlk olarak 1992-1993 sezonunda Süper Lig'e yükselen Kardemir Karabükspor, bu sevinci 4. kez yaşadı.

Daha önce 1992-1993 sezonunda Ali Kemal Denizci, 1996-1997 sezonunda Giray Bulak ve 2009-2010 sezonunda Yücel İldiz yönetiminde 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen Karadeniz ekibi, 4. kez en üst lige çıktı.

Daha önce 2000-2001 sezonunda Malatyaspor ve 2009-2010 sezonunda Kardemir Karabükspor'u Süper Lig'e taşıyan Yücel İldiz, bu başarıyı 3. kez tekrarladı.

Öte yandan karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Karabük'te taraftarlar, sokaklarda konvoy oluşturup, meydanlarda toplanarak Süper Lig'e çıkan takımlarının başarısını doyasıya kutladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.