Karın dokusundan meme yapıldı

Karın dokusundan meme yapıldı
Kırşehir'de, kanser nedeniyle sağ memesini kaybeden kadına karın bölgesinden alınan doku ile meme yapıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kanser tarama kiti ile kendi kendine yaptığı muayenede kanser olduğunu tespit eden ve sağ memesini kaybeden hastaya, karın bölgesinden mikrocerrahi yöntemiyle alınan doku ile yeni meme yapıldı.

Kırşehir'de yaşayan ve ismi açıklanmayan 40 yaşlarındaki kadın, yaklaşık 2 yıl önce kanser taramalarında kullanılan kit ile kendi kendini muayene etti. Sonucu pozitif görünce Ankara'daki bir hastaneye başvuran kadına çeşitli tetkikler yapıldı. Ultrason ve biyopsi sonucunda kadının kanser teşhis edilen sağ memesi alındı.

Yaklaşık 2 yıl kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gören kadın, bölge tamamen kanserden temizlendikten sonra yeni bir meme yapılması için Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ozan Luay Abbas ve hastane hekimlerinden Op. Dr. Selçuk Yüce'nin yaptığı yaklaşık 5 saatlik başarılı operasyonla besleyici damarları ile karın bölgesinden alınan doku, mikrocerrahi yöntemlerle hastanın göğüs bölgesine transfer edildi.

Abbas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaya vücudun başka yerinden aldıkları dokuyla sıfırdan meme yaptıklarını söyledi.

Hastanın taburcu edildiğini belirten Abbas, şunları kaydetti:

"Kadın, aldığı kanser tarama kiti ile kendi kendini muayene ediyor. Sonucu pozitif görünce hastaneye müracaat ediyor. Ultrason çekiliyor. Biyopsi yapılınca kitle görülüyor. Oradan kitle alınıyor. Tetkik sonunda kanser tanısı konularak sağ meme alıyor. Yaklaşık 2 yıl boyunca radyoterapi ve kemoterapi görüyor. İki yılın sonunda bize başvuruyor. Hastamız, başarılı bir mikrocerrahi ameliyatıyla tedavi edildikten sonra taburcu edildi. 40 yaşlarındaki hastaya karından aldığımız dokuyla sıfırdan meme yaptık."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.