Karkamış'a DAEŞ mevzilerinden havan mermisi atıldı

Karkamış'a DAEŞ mevzilerinden havan mermisi atıldı
Gaziantep'in Karkamış ilçesine, 6 havan mermisi düştü- Can ve mal kaybının yaşanmadığı olayda güvenlik güçleri, angajman kuralları gereği terör örgütü DAEŞ hedeflerini bombaladı


GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in Karkamış ilçesine, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Cerablus'tan 6 havan mermisi atıldı.

Alınan bilgiye göre, Halep'e bağlı Cerablus'un denetimini elinde bulunduran DAEŞ militanlarınca ateşlenen havan mermileri, Karkamış ilçesine isabet etti.

Mermilerden 3'ü Karkamış Belediyesi arkasındaki boş alana, biri Etiler Mahallesi Nizip Bulvarı'na, 2'si de sınırdaki Karanfil Mahallesi'ndeki boş araziye düştü. Olayda can ve mal kaybı yaşanmadı, patlamayan bir havan mermisinin imhası için uzman ekip çağrıldı.

Karkamış-Nizip kara yolu da havan mermisinin imhası için güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı, sınır hattına yakın bölgedeki Karkamış Belediyesi hizmet binası da boşaltıldı.

Havan mermisinin düştüğü Karanfil Mahallesi sakinleri de güvenlik güçlerinin tavsiyesi üzerine evlerinden ayrıldı.

Bu arada güvenlik güçlerince, angajman kuralları gereği Suriye'den havan toplarının atıldığı terör örgütü DAEŞ'e ait mevziler, Fırtına obüsleri ve diğer ağır silahlarla bombalandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.