Kars Barajı Yeni Misafirleriyle Şenlendi

Kars Barajı Yeni Misafirleriyle Şenlendi
Kars'ta yapımı geçen yıl tamamlanıp su tutmaya başlayan Kars Barajı'nı ziyaret eden pelikanlar görsel şölen oluşturdu- KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban:- "Kars barajında su seviyesi değiştiği için pelikanlar ilk defa burayı ziyaret ederek

KARS (AA) - Kars'ta yapımı geçen yıl tamamlanıp su tutmaya başlayan Kars Barajı'na misafir olan pelikanlar, güzel görüntüler oluşturdu.

Angut, sakarmeke, yeşilbaş ördek, balıkçıl ve leylek gibi birçok kuş türünün uğrak yeri olan Kars Barajı, ilk kez pelikanlara ev sahipliği yaptı.

Her yıl haziran, temmuz aylarında Çıldır ve Aktaş Gölü'nde nadiren rastlanan pelikanlar, bu kez Kars Barajı'nı mesken tuttu.

KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars Barajı'nın yeni su tutmaya başladığını ve kuş türlerinin ziyaret alanı haline geldiğini söyledi.

Barajdaki balıklar nedeniyle pelikanların beslenmek için buraya geldiğini ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

"Kars barajında su seviyesi değiştiği için pelikanlar ilk defa burayı ziyaret ederek buradaki balıklarla beslenmeye başladı. Bu beklenilen bir şey ve bu tür su biriken noktalarda balıklarla birlikte pelikanların buraya gelmesi çok doğaldır. Tabii burada asıl önemli olan şey pelikanların ana vatanı olan Aktaş Gölü'nün daha iyi korunma statüsüne kavuşmasıdır. Bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor."

Çoban, pelikanların mesken tuttuğu baraja herkesi davet ederek oluşan görsel şöleni izlemelerini tavsiye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.