Kars'ta Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni

Kars'ta Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni
Kars Valisi Doğan, Cumhurbaşkanlığınca 3 şehit ailesi ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan 1 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı törenle takdim etti- Vali Doğan:- "Bu milletin evlatları bu topraklar için yetişiyor ve bu toprakların i

KARS (AA) - Kars Valisi Rahmi Doğan, Cumhurbaşkanlığınca 3 şehit ailesi ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan 1 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası'nı düzenlenen törenle takdim etti.

Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda, madalya verilen şehitler ve gaziler hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisi izlenirken, şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Doğan yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin önemine değinerek, "Vatan savunması, 'Bayrak inmesin, ezan dinmesin' sloganıyla yola çıkan yiğitler bu toprak için, bu millet için canlarını seve seve feda ettiler, gözlerini kırpmadan bu mücadeleye giriştiler ve şehitlik mertebesine ulaştılar." dedi.

Bu toprakları vatan yapabilmek için şehitler verildiğini hatırlatan Doğan, "Bu milletin evlatları bu topraklar için yetişiyor ve bu toprakların ilelebet vatan olabilmesi için canlarını seve seve veriyor. Bugünlerde yine ülkemizin Güney sınırlarında bir takım karışıklıklar, düzensizlikler, ülkemize yönelik planlar var. Türkiye Cumhuriyeti devleti de bir harekata hazırlanıyor. Yiğit evlatlarımıza, çocuklarımıza Allah'tan yardım diliyorum." ifadesini kullandı.

Doğan, Türkiye'nin, çıkar gruplarına karşı kararlı mücadelesinin devam edeceğini vurgulayarak, "Bugün yine uluslararası güçler, birtakım çıkar grupları benzer şekilde ülkemize, devletimize birtakım hesaplar yapmakta. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti 100 ila 200 yıl öncesinden daha güçlü bir durumda ve dimdik ayakta. Siyasi bir lider, birlik ve beraberliğiyle, ordusuyla milletiyle ayakta ve mücadelesini sürdürmekte kararlıdır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Doğan, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Yekebağcı, şehit polis memurları Engin Yılmaz ve Musa Yüce'nin aileleri ile 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da yaralanan 15 Temmuz Demokrasi Gazisi Fazil Boztaş'a Cumhurbaşkanlığınca gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı takdim etti.

Törene, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç ve İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.