Kartal galibiyete uçuyor

Kartal galibiyete uçuyor
Yeşil-beyazlılar yarın İstanbul deplasmanında Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek. Konya’daki çalışmalarını tamamlayıp harekete geçen temsilcimizde hedef galip ayrılarak play-off şansını sürdürmek

Seda Erciş'in Haberi

TBL’nin yirmi altıncı haftasında yarın İstanbul’da Anadolu Efes ile karşılaşacak olan temsilcimiz Torku Konyaspor’da hazırlıklar tamamlandı. Üst üste aldığı galibiyetler ile puan cetvelinde iyi bir konuma gelen ve play-off şansı elinde bulunduran Dev Kartallar, kalan maçlarını kazanıp bu hedefini gerçekleştirmeyi istiyor. Geçtiğimiz haftayı mağlubiyetle kapatan yeşil-beyazlı ekip, güçlü rakibinin yorgunluğunu değerlendirip deplasmanda kazanmak isteyecek. Fikstür gereği zorlu rakiplerle karşılaşacak olan temsilcimizde başantrenör Aziz Bekir, ayrı bir önlem alıyor. Özellikle savunmaya dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Boşnak antrenör, hücumda da yüksek yüzde ile oynamaları gerektiğini belirtti. Potanın Kartalları, puan cetvelinde 12 galibiyet ile üçlü averaj sonunda onuncu sırada bulunurken, İstanbul temsilcisi 17 galibiyet ile üçüncü sırada yer alıyor.

DÜDÜK AYTUĞ EKTİ’DE

Sezonun ilk maçında 64-74’lük skorla yenilen temsilcimiz, ligin ikinci yarısında yarın Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Anadolu Efes ile karşılaşacak ve mücadele saat 16.00’da başlayacak. Lig TV 2’den canlı olarak ekranlara gelecek karşılaşmayı Aytuğ Ekti, Altuğ Köselerli, Serhat Büker hakem üçlüsü yönetecek.

GÖZLER TROY’DA

Geride kalan 25 hafta sonunda 19 maçta forma giyen Troy De Vries, 18.6 sayı ortalaması ile Torku Konyaspor’un sayı lideri olurken, Aleksandar Rasic forma giydiği 24 maçta 3.62 asist ortalaması tutturarak hücum organizasyonlarında Aziz Bekir’in en önemli silahlarından biri oldu. Temsilcimiz ortalama 78.8 sayı üreterek mücadele ettiği ligde potasında ortalama 82.76 sayı gördü. Üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 40.4, boyalı alandan yüzde 53.4, serbest atışlarda ise yüzde 76.7 isabet oranları yakalayan takım, ortalama 30.5 ribaund, 16.4 asist, 2.52 blok, 5.04 top çalma istatistiksilerine ulaştı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.