Kartlı harcamalar 836,4 milyar liraya ulaştı

Kartlı harcamalar 836,4 milyar liraya ulaştı
Kredi kartı ile yapılan ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 129, banka kartı ile yapılan ödemelerde yüzde 89 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 126 olarak belirlendi

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ekim ayında yapılan toplam işlem tutarı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 122 artarak 836,4 milyar liraya dayandı.

BKM, ekim ayına ilişkin verilerini duyuru

Bu veriler göre, ekim ayı ile birlikte Türkiye'de kredi kartı sayısı 113,9 milyon, banka kartı sayısı 186,2 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 85,8 milyon adet sayısınca oldu. Geçen sene ekim ayı ile karşılaştırıldığında karşı karşıya getirildiğinde kredi kartı adedi yüzde 18, banka kartı adedi yüzde 12, ön ödemeli kart adedi ise yüzde 25 arttı. Toplam kart sayısı ise 385,9 milyon adede gelerek geçen sene aynı zamana göre yüzde 16 artış sağladı.

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ekim ayında yapılan toplam ödeme tutarı geçen sene aynı dönemine göre yüzde 122 artarak 836,4 milyar lira oldu. Kartlı işlemlerin 683,6 milyar lirasıi kredi kartlarıyla yapılırken 137,3 milyar lirasında banka kartları, 15,5 milyar lirasında ise ön ödemeli kartlar işlem yaptı.

Her Ödemenin 4 Kartlı Ödemeden 3'ü Temassız

Kredi kartı ile yapılan işlemlerde geçen sene aynı zamana göre büyüme oranı yüzde 129, banka kartı ile yapılan ödemelerde yüzde 89 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan işlemlerde ise bu oran yüzde 126 olarak anlaşıldı.

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ekim ayında yapılan toplam ödeme adedi geçen senenin aynı vaktine göre yüzde 26 artarak 1,4 milyar kadar oldu. Kartlı ödemelerin 789,9 milyon adedi kredi kartları ile ödenirken 548,5 milyon adedinde banka kartları, 100,6 milyon adedinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.

Kredi kartları ile yapılan işlem adetlerinde büyüme oranı geçen yılın aynı vaktine göre yüzde 28, banka kartları ile yapılan ödeme adetlerinde yüzde 22 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan işlem adetlerinde ise bu oran yüzde 36 oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.