Kastamonu'da nevruz kutlamaları

Kastamonu'da nevruz kutlamaları
Kastamonu'daki etkinlikte, protokol ve 37 ülkeden gelen öğrenciler ülke bayraklarıyla bahar yürüyüşü yaptı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi tarafından 21 Mart Nevruz ve 3. Uluslararası Öğrenci Şenliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinlikte mehter takımı marşlar söyledi. Etkinlikte, protokol ve 37 ülkeden gelen öğrenciler ülke bayrakları ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndan Gazi Stadyumuna kadar bahar yürüyüşü yaptı.

Stadyumda devam eden etkinlikte Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve diğer protokol üyeleri yakılan ateşin üstünden atladı, demir dövdü.

Atatürk Spor Salonu'ndaki öğrenci buluşmasıyla süren etkinlikte konuşan Vali Günaydın, nevruzun dirilişin, baharın müjdeleyicisi ve Ergenekon'dan çıkışı ifade ettiğini söyledi.

Nevruz geleneğinin son yıllarda daha coşkulu bir şekilde kutlandığını belirten Günaydın, "Gelecek nesillere anlamına uygun olarak aktarmak için bu faaliyetleri organize ediyoruz ve düzenliyoruz. Üniversitemizin son 3 yıldır yaptığı çalışma da önem arz ediyor" dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Çelik, Belediye Başkanı Babaş ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından yabancı öğrenciler ülkelerine özgü dans gösterilerini sundu.

Program, Özbek pilavı ikramının ardından sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.