Kastamonu'da "Tr82 Ar-ge Ve Yenilik Proje Pazarı"

Kastamonu'da "Tr82 Ar-ge Ve Yenilik Proje Pazarı"
Vali Yaşar Karadeniz:- "Sanayimizi, üretimimizi geliştirmek istiyorsak, farklılıkları üretime dönüştürmek zorundayız"

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, "Sanayimizi, üretimimizi geliştirmek istiyorsak, farklılıkları üretime dönüştürmek zorundayız." dedi.

Kastamonu, Çankırı Karatekin ve Sinop üniversitelerinin organizasyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile Valilik, Belediye ve Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasının destekleriyle "TR82 Ar-Ge ve Yenilik Proje Pazarı" düzenlendi.

Vali Karadeniz, Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ndeki açılış töreninde, bu tür çalışmaların önemine değindi.

Özellikle sanayicilerin para kazanamamaktan şikayet ettiği bir dönemde olunduğunu belirten Karadeniz, "Makineleşme ve teknolojiye bağlı üretim ve rekabet arttı. Sanayicimiz para kazanmak istiyorsa, diğerlerinden farklı ürünler üretmek zorunda." diye konuştu.

TR82 bölgesindeki üç ilin birlikte çalışmalar yapması gerektiğini anlatan Karadeniz, "Kastamonu, Çankırı ve Sinop'ta sanayimizi, üretimimizi geliştirmek istiyorsak, farklılıkları üretime dönüştürmek zorundayız. Aksi takdirde tesis kurmanın bir anlamı yok. Belki hiç kullanılmayan bir ürünü ya da kullanılan bir ürünün farklı özelliğini ön plana çıkararak geliştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da üniversitelerin üretmenin yanında araştırma ve geliştirme yapmak zorunda olduğunu vurguladı.

Bilimsiz teknolojinin değer kazanmayacağını dile getiren Aydın, "Bilim ve teknoloji geliştirme hususunda çalışmalar yapılıyor. Bu konuda üniversitelere çok büyük vazifeler düşüyor. Biz de üniversite olarak bu şuurla gençlerimiz ve akademisyenlerimizin ilmi araştırmalarını destekliyoruz. Üniversite olarak son dönemde çok sayıda patent aldık." dedi.

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu da bu tür çalışmaları her zaman destekleyeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, 11 üniversiteden 84 çalışmanın yer aldığı "TR82 Ar-Ge ve Yenilik Proje Pazarı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.