Katar Hayır Kurumundan Yemen'e Yardım

Katar Hayır Kurumundan Yemen'e Yardım
Katar Hayır Kurumu, Yemen'deki insani krizden etkilenen 18 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine yönelik acil yardım kampanyası başlattı

DOHA (AA) - Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity), Yemen'deki insani krizden etkilenen 18 milyonu aşkın kişiye yönelik acil yardım kampanyası başlattı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, "Yemen'e acil yardım" kampanyasıyla barınak, gıda, ilaç, içme suyu ve yakacak malzemelerine ihtiyacı olan 18 milyonu aşkın Yemenliye destek sağlanmasının hedeflendiği belirtildi. Kampanya kapsamında bir aileye bir ay yetecek temel gıda maddelerinden oluşan koliler verileceği, evlerini terk edenlere ilaç ve tıbbi malzeme desteği sağlanacağı ifade edildi.

Yeterli temiz su bulunamayan ve sağlıklama işlemleri yapılamadığı için 8 milyonu aşkın kişinin tehdit altında olduğu ülkede, söz konusu kampanyayla pek çok ile içme suyu sağlanmasına katkı verileceği aktarıldı.

Katar Hayır Kurumu Uluslararası Operasyonlar Proje Yöneticisi Halid el-Yafii, yaptığı açıklamada, Yemen halkının uzun yıllardır yaşadığı insani krizin günlük hayatı olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Yüzbinlerce Yemenlinin su ve gıda sıkıntısı çektiğine ve sağlık hizmetlerine ulaşamadığına işaret eden Yafii, söz konusu durumun büyük kentlerden kırsal alanlara doğru büyük göçlerin yaşanmasına sebep olduğunu vurguladı.

Katar Hayır Kurumu, 2008-2017yıllarında da pek çok defa sağlık, gıda ve barınma alanlarında Yemenlilere destek kampanyası düzenlemişti.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın (WFP) verilerine göre, Yemen'de 22 milyondan fazla kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.