Katil itiraf etti: Çok fazla Filistinli öldürüldü

Katil itiraf etti: Çok fazla Filistinli öldürüldü
İsrail'in koşulsuz en büyük destekçisi olan ABD'nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken, çok fazla Filistinli'nin katledildiğini itiraf etti.

İsrail'in sivilleri katlettiğini ABD de itiraf etmek zorunda kaldı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ve Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh ile bugün bir araya geldi.

“YAPACAK ÇOK ŞEY VAR” DİYEBİLDİ

Gazze diplomasisi için Asya turunun son durağı olan Hindistan'ın Yeni Delhi’de basın açıklaması yapan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, “Sivilleri korumak ve insani yardımın (sivillere) ulaşmasını sağlamak için yapılacak daha çok şey var” dedi.

SİVİLLERİN KATLEDİLMESİNİ İTİRAF ETTİ

Blinken, “Şu ana kadar çok fazla Filistinli öldürüldü, son birkaç haftada çok fazla (sivil) zarar gördü. Onların zarar görmesini engellemek ve insani yardımın ulaşımını azami düzeye çıkarmak için mümkün olan her şeyi yapmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

GAZZE’DE İNSANİ KORİDOR

ABD’nin, Gazze’deki sivillerin korunması için ek öneriler sunduğunu belirten, Blinken Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bölgelerde bulunan sivillerin kaçması için iki insani koridor oluşturulması hakkında da “Bu bir süreç ve her zaman lamba anahtarını açıp kapamak gibi değil. İlerleme görüyoruz. Yalnızca daha çok ilerleme gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.