Kavuş: Bizim Meram için çalışıyoruz

Kavuş: Bizim Meram için çalışıyoruz
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 2 yıl boyunca yaptığı hizmetleri değerlendiriyor

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, iki yıl içerisinde ilçede yapılan yatırımları değerlendiriyor.

Kavuş, Meram'ın altın çağını yaşadığını ifade ederek, "Toplam 445 milyon tl yatırım yaptık" dedi.

Meram Belediyesi, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Bizim Meram 2019-2020 yılı hizmet değerlendirme” toplantısı düzenledi. Gerçekleştirilen programa Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un yanı sıra; belediye Başkan yardımcıları ve belediye personelleri katıldı. 

“BAZI ESNAF GRUBUNA 1 KEREYE MAHSUS 1000 TL DESTEK VERDİK”

Koronaya rağmen birbirinden değerli hizmetlerle ve projelerle 2 yılı geride bıraktıklarını dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Meram aşkı, tevazu, gayret, adanmışlık ve motivasyonla çalıştık.
Meram’da dokunmadığımız bir vatandaşımız kalmadı. Geçmişe değil, geleceğe baktık. Rutin anlayışın ötesinde bir anlayış ortaya koyduk. ‘Aşk ile çalışan yorulmaz’ prensibiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Salgın sürecinde belediye olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Kavuş, şunları söyledi: “Salgın sürecinde hemşehrilerimizin yanında olduk. Salgınla mücadelemize 15 milyon TL aktardık. Meram Belediyesi, salgın sürecinin yönetiminde en başarılı kurumlardan biri oldu.  Salgın sürecinde 45 bin 457 talebi karşıladık. Tek kullanımlık maske ürettik. 5 bin 960 litre dezenfektan kullandık. 9.6 milyon TL tutarında esnafımıza destek verdik. Bazı esnaf grubumuza bir defaya mahsus 1000 TL yardımda bulunduk. Esnafımıza dezenfektan aparatı ve dezenfektan dağıttık. Sağlık çalışanlarımıza konaklama imkanı sağladık. 10 doktorumuz ile 41 hemşiremizi Hasta Konuk Evimizde misafir ettik. Zabıta ekiplerimiz, sahada  denetimlerini aralıksız sürdürdü. Belediye olarak, TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgemizi aldık. Salgın sürecinde gönül almaya da devam etmeye çalıştık.”

ŞÜKRAN’DA İNŞAAT ÇALIŞMASI 10 GÜNE BAŞLIYOR 

“Meram’a toplam 445 milyon TL, kamu yatırımı yapıldı” diyen Kavuş, “2020 yılı Meram’ın kamu yatırımlarında altın yılı oldu. Meram, kamu yatırımlarında altın çağını yaşıyor.  Meram Millet Bahçesi, 44.5 milyon TL’ye mal olacak. 10 binlerce vatandaşımıza hizmet edecek, bölgeye nefes aldıracak. Şükran Mahallesi’nde önemli bir gelişme yaşandı. Projenin 61.4 milyon TL’lik ihalesi yapıldı. Müteahhit geldi, işe başlamak üzere. 1 hafta 10 gün içinde bölgede inşaat çalışmalarına başlanacak. Proje kapsamında 116 adet dükkan, 182 adet ofis yapılacak. Ayrıca TRT Uluslararası Konya Film Platosu Meram’da kuruluyor. Birinci etap çalışmaları bitmek üzere. 50 milyon TL’ye mal olacak bir proje olacak. Sporcu yetiştirme Merkezi, 26.4 milyon TL’ye mal olacak. İnşaatı bu sene sonuna kalmadan bitmiş olacak. Dünyanın en iyi veledrom projesi Dutlukır bölgesine yapılacak. Proje, 94.8 milyon liraya mal olacak. İnşaat çalışmaları da devam ediyor. Yerli ve yabancı turisti bölgeye çekecek projeler yürütülüyor. Meram Hükümet Konağı, 23 milyon 961 bin TL’ye mal olacak. Meram Belediyemizin tam karşısında yer alacak. 2-3 ay önce temelini atmıştık, inşaat çalışması hızla ilerliyor. Meram’ın merkezi bu bölge olacak. Meram Son Durak’ta Katlı Otopark projesinde işimiz bitti. Meram, artık araçtan kurtarılacak. Proje, 27 milyon TL’ye mal oldu. Meram Çamlıbel Çevre Düzenleme çalışmamız devam ediyor.  Meram, su ve yeşille barışık bir Meram olacak. Karaman Caddesi ile Ahmet Özcan Caddesi birbirine bağlanacak. Kamulaştırma bedeli, 11 Milyon TL olacak. Yeni bir aksla şehir içindeki trafiği rahatlatacağız. Yıl sonunda inşallah İsmail Ketenci Caddesi hizmete girecek. 5 milyon 879 bin TL’ye mal olacak Aymanas Aile Sağlığı Merkezi inşaatımız da başladı. Meram’ın uzak mahallelerinde 45 milyon TL’lik kanalizasyon, şebeke suyu  ve sulama projeleri hayata geçirilecek. Bu projeler hayata geçtikten sonra Meram’ın kanalizasyon, şebeke suyu problemi kalmayacak” şeklinde konuştu. 

MERAM’DA ASFALT TALEBİ ÇOK FAZLA 

Meram’da yol ve asfalt talebinin çok fazla olduğunu dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İki Meram var. Biri yapılaşmasını, dönüşümümü, altyapısını tamamlamış Meram, biri de yapılaşmasına yeni başlanan Meram. Biz, Meram Belediyesi olarak asfaltta dışa bağımlılığı bitirdik. İhtiyaçlarımızı artık kendimiz üretiyoruz. Saatte 240 ton malzeme üreten bir yapımız var. Ayanbey Caddesi, Yorgancı Caddesi, Anasultan ve Pirhasan Caddelerimizi yeniledik. Bizim Meram’ı daha modern ve konforlu hale getirmek için çaba sarfediyoruz.” 
“ARSA FAKİRİ OLAN BİR İLÇEYİZ”
İmar çalışmalarıyla  Meram’a değer kattıklarını ifade eden Kavuş, “İmar çalışmalarında Meram için son 2 yıl, atılım yılı oldu. 2 yılda 8 milyon 250 bin 963 metrekarelik alanda 4 bin 104 imar parseli ürettik. Biz, arsa fakiri olan bir ilçeyiz. Arsa üretmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bir iş yapabilmek için mevcudun yıkılıp, yenisinin yapılması gerekir. Uzunharmanlar, Kalfalar, Tırılırımak ve Muradiye Mahallelerimizde 18. Madde uygulamalarımızı tamamlamak üzereyiz. Meram’ın emarını çektik. Kimlikli ve özgün bir kent hedefi ile çalışıyoruz. Meram Kent Atlası, Kentsel Tasarım Strateji Belgesi oluşturuldu. Son olarak Meram Kentsel Tasarım Rehberi ortaya çıktı. Kuruluşuna belediyemizin öncülük ettiği kooperatiflerde anahtarlar teslim edilmeye başlandı” dedi. 

MERAM’IN YEŞİL DOKUSU ARTIRILIYOR 

Son 2 yılda Meram’ın yeşil dokusunu 437 bin 574 metrekare daha artırdıklarını kaydeden Kavuş, “2 yılda 439 bin 682 fidan ve bitki türü toprakla buluştu. 2019 yılında 15 park, 2020 yılında da 18 park yaptık. Yeniyol Trafik Parkı’nı Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yeniden hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Melikşah ve Mamuriye Parkımız yenilendi” diye konuştu. 

MERAM’IN GÜNÜ GEÇMİŞ VEYA BEKLEYEN BORCU YOK

Çocuklara ve gençlere yani geleceğe yatırım yaptıklarının altını çizen  Başkan Kavuş, şu cümlelerle  konuşmasını noktaladı: “Meram Belediyesi bünyesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünü kurduk. Her yaş ve her sınıf grubu için ayrı projelerimiz var. KOP Doğa Okulu Projesi hazırlıklarımız tamamlandı. 6 bin 700 3. Sınıf öğrencisi projeden faydalanacak. Berlika Trafik Eğitim Parkımız 4. Sınıf öğrencilerimiz için hazır. Bilim Kurdu projemiz 2019’da 13 okulda 8 bin 300 öğrenciye, 2020 yılında da 54 okulda 17 bin 500 öğrenciye hizmet verdi. 152 okulumuza  TÜBİTAK Kitaplığı kazandırdık. 32 bin 406 kitabı, öğrencilerimizle buluşturduk. Havzan Sosyal Tesislerimiz, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile yaptığımız iş birliği ve protokol ile Meram İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet verecek. 2019 yılında 45 okulun, 2020’de de 25 okulun dış cephe tadilat ve bahçe düzenlemeleri yapıldı. Ayrıca günü geçmiş veya bekleyen borcumuz yok. Gelirlerimiz az. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Vatandaşımızın istemediği hizmete para harcamıyoruz. Piyasada belediyemize olan güven arttı. Firmalar, bu sebeple ihaleye daha rahat giriyor. Geçen yıla oranla bu yıl yüzde 20 fazla kırım aldık.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.