Kayacık Lojistik Merkezi'nde son durum

Kayacık Lojistik Merkezi'nde son durum
Konya’yı Anadolu’nun lojistik üssü yapacak proje ile Türkiye’nin Orta Anadolu’dan tüm dünyaya bağlanması sağlanacak. Temeli yaklaşık 6 ay önce atılan Kayacık Lojistik Merkezi’nin inşaatında yüzde 25 fiziki ilerleme sağlandı

İç Anadolu Bölgesi’nin canlı bir ticaret noktası konumundaki Konya’nın marka değerini yükselti, ticaret hacmini geliştirecek en önemli projelerden Lojistik Merkez’in yapımı planlanan doğrultuda ilerliyor.  Konya’yı Anadolu’nun lojistik üssü yapacak proje ile Türkiye’nin Orta Anadolu’dan tüm dünyaya bağlanması sağlanacak. Konya Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte yatırımcılara uluslararası standartlarda hizmet sunacak Lojistik Merkez ile Konya önemli bir kazanıma kavuşacak.

1 milyon metrekare toplam alan ile Kayacık Lojistik Merkezinin Türkiye’nin en büyük ve önemli Lojistik Merkezlerinden biri olacağını belirten TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Konya’nın coğrafi konumunun avantajlarının ortaya çıkarılması, doğuyla batıyı bütün dinamikleriyle bağlaması ve Orta Anadolu’dan tüm ülke ve bölgeye lojistik hizmet verebilmek amacıyla, Konya Lojistik Merkezi projesi oldukça önem arz etmektedir” dedi.

lojistik-(2).jpeg

LOJİSTİK MERKEZİ HAVA, KARA VE DEMİRYOLLARINA BAĞLIYORUZ

Altunyaldız; “2019 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülen lojistik merkezin Konya-Aksaray hızlı demiryolu sözleşmesi kapsamında OSB’lere bağlantısını sağlayacağız. Bu hatlar üzerinden konteyner taşımacılığı da yapılabilecek. Hatta şunu söyleyeyim lojistik merkez Ankara, Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hatları ile Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya ve Konya-Karaman-Ulukışla-Yenice Hızlı Demiryolu hatları ve Afyon-Eskişehir Konvansiyonel hatlarının tamamına bağlanacak. Ocak ayı içerisinde ihalesi yapılan yeni Çevre Yolu ile birlikte ulaşım adına alternatiflerin artacak olması ve Hava Kargo Terminalinin faaliyete başlaması ile birlikte, Konya Lojistik Merkezi toplamda Konya ekonomisi, üretim ve dış ticareti yani ihracatı için büyük bir taşıyıcı, yol açıcı, değer yaratıcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

KAYACIK LOJİSTİK MERKEZİ’NİN % 25’İ TAMAMLANDI

Yapım ihalesini kazanan firmaya yer teslimi 3 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen Merkez’in inşaatında bugün itibariyle % 25 fiziki ilerleme sağlandığını ifade eden Altunyaldız, herhangi bir gecikme öngörülmediğini ve çalışmaların 2019 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması planlandığını ifade etti. (Ebrar Küçükakın)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.