Kaybedeni olmayan yarışmada final coşkusu

Kaybedeni olmayan yarışmada final coşkusu
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında okullar arasında düzenlenen münazara yarışması Mustafa Bülbül İmam Hatip Ortaokulu ve Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu arasında yapılan final ile sona erdi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) okullar arasında düzenlenen münazara yarışması etkinliği, final bölümü ile sona erdi. 32 okul ve 116 öğrencinin katıldığı yarışmanın finali, rakiplerini eleyerek son ikiye kalan Mustafa Bülbül İmam Hatip Ortaokulu ve Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu öğrencileri arasında oldu. Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Yrd. Doç. Dr. Süleyman Barbaros Yalçın, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı program, Selçuklu Belediyesi sosyal tesislerinde yapıldı. Sanat yoluyla yapılan değerler eğitiminin insanlar üzerinde olumlu etkisinin olup olmadığının tartışıldığı yarışmada katılımcılar seyir zevki yüksek, kıyasıya rekabetin olduğu bir final coşkusu yaşadı. 

sedep_munazara_finali--(2).jpg

Çocuklarımız gelecek için bizleri umutlandırdı

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) münazara yarışmasında  performanslarıyla göz dolduran öğrencileri tebrik eden AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir,“ Çocuklarımızın performansını izlerken ülkemiz adına gelecek için çok umutlandım. İnşallah bu nesil yetişecek başkanımın yerini alacak, benim yerimi alacak ve ülkeye büyük hizmetler verecek. Sizler iyi yerlere geleceksiniz ve bizlerde o günleri göreceğiz. Hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Sizleri yetiştiren ailelerinizi, öğretmenlerinizi ve okul idarecilerinizi gönülden kutluyorum. Yine buna imkan sağlayan belediyemizi, üniversitemizi ve milli eğitim müdürlüğümüzü ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi. 

sedep_munazara_finali--(8)-001.jpg

SEDEP uluslararası bir marka

SEDEP münazara etkinliğinde performanslarından dolayı öğrencileri tebrik eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Her iki okulumuz ve öğrencilerimiz çok başarılı, hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.  SEDEP artık sadece Konya'nın ve Türkiye'nin markası değil,  uluslararası bir marka haline dönüştü. İnşallah bundan sonra da daha güzel işleri birlikte yapmaya gayret edeceğiz Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Milli Eğitimimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

SEDEP Münazara Yarışmaları gençlere örnek olacak

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) 5 yıldır büyük bir heyecan ile yoluna devam ettiğini ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi  Yrd. Doç. Dr. Süleyman Barbaros Yalçın,“ Münazara insan psikolojisi üzerinde, kişinin  kendini  geliştirmesi ve özgüvenli

birey olması açısından büyük bir öneme sahip. Geçtiğimiz yıllar boyunca eğitim sürecinde benim en önemsediğim konulardan birisi de çocukların düşünme, strateji üretebilme ve  fikirlerini paylaşabilme konularıydı. Bu tür etkinliklerin arttırılmasını diliyorum.  SEDEP kapsamında yapılacak münazara yarışmalarının diğer gençleri de örnek olacağı düşüncesindeyim” dedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP)  aynı azim, aynı coşku ve heyecan ile yoluna devam ettiğini ifade eden  Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar,“ SEDEP etkinlikleri içerisinde münazaranın ayrı bir anlam ve önemi var. Burada  öğrencilerimiz kendini ifade etme becerilerini geliştiriyorlar, özgüvenleri artıyor ve bir fikri bir topluluğun önünde savunacaklar. Topluluğun karşısında konuşmak zaten kolay bir iş değil, bir fikri savunacak olmak ayrı önemli ve zor bir iştir. Ama her iki okulumuzda buraya kadar birçok aşamayı kat ederek ve birçok rakiplerine eleyerek geldiler. Her iki okulumuzu da gösterdikleri başarıdan dolayı kutluyorum” dedi.

sedep_munazara_finali--(4).jpg

Kıyasıya rekabette dostlukta kazandı

Mustafa Bülbül İmam Hatip Ortaokulu ve Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu arasında kıyasıya rekabetin yaşandığı final yarışmanın sonunda sanat yoluyla yapılan değerler eğitiminin insanlar üzerinde olumlu etkisi vardır tezini savunan Mustafa Bülbül İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede birinci olmayı hak kazandı. Jürinin yarışma sonucunu açıklamasının ardından büyük bir coşku yaşayan Mustafa Bülbül İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sevinç gözyaşlarını tutamadı. Rekabetin kıyasıya yaşandığı münazara finallerinin sonunda dostlukta kazandı. Final yarışmasının birincisi Mustafa Bülbül İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, ikinci olan Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu öğrencilerini teselli ettiler.

sedep_munazara_finali--(7).jpg

Yarışmanın sonunda öğrencilere ödülleri Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Yrd. Doç. Dr. Süleyman Barbaros Yalçın tarafından verildi. Yarışmada finale kalan iki okulun öğrencileri de bisiklet kazandı. Ayrıca iki okula da notebook hediye edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler Çanakkale gezisi ile ödüllendirilerek SEDEP Münazara yarışmasında kaybedenin olmadığı bir kez daha hatırlatıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.