KAYFOR-13’ün sonuç bildirgesi açıklandı

KAYFOR-13’ün sonuç bildirgesi açıklandı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü tarafından 15-17 Ekim 2015 tarihleri arasında Konya’da düzenlenen Kamu Yönetimi Forumu’nun (KAYFOR-13) Sonuç Bildirgesi açıklandı.

66 ilden 92 üniversite ve kurumdan 400’den fazla katılımcının yer aldığı KAYFOR-13’te 180 bildiri sunuldu. 13. Kamu Yönetimi Forumu Bilim Kurulu adına KAYFOR-13 Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, KAYFOR 13 Bildirgesi’ndeki kurulun tespitlerini kamuoyu ile paylaştı.

Sonuç bildirgesinde; Merkezi yönetim ve yerel yönetim arasındaki denge yeniden düzenlenmesi istenirken, yerel yönetimlerin özerkliğinin özellikle idari ve mali alanda güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi. Ayrıca reformların sağlıklı ve eşgüdümlü işlemesi için Bakanlıklar üstü veya arası bir ‘reform birimi’nin oluşturulması gerektiği ifade edildi. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.