Kayıp Malezya uçağı

Kayıp Malezya uçağı
Havayolu şirketine 12 yeni tazminat davası açıldı

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya Havayolları'na, 2014'te Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken kaybolan uçağıyla ilgili 12 ailenin daha dava açtığı bildirildi.

Avukat Sangeet Kaur Deo, yakınları uçakta bulunan 8 Malezyalı, 2 Ukraynalı, Çinli ve Rus ailenin, havayolu şirketinin yanı sıra Malezya Hükümeti, Sivil Havacılık Genel Müdürü ve Malezya Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanı'na ihmalleri nedeniyle tazminat davası açtığını açıkladı.

Kaur Deo, müvekkillerinin, davalıları, ihmal, anlaşma ve yasal yükümlülüklerinin ihlaliyle suçladığını belirtirken, talep edilen tazminat miktarına ilişkin bilgi vermedi.

Kaybolan uçakla ilgili hem Malezya hükümeti hem de Malezya Havayolları'na hali hazırda 43, sadece Malezya Hükümeti'ne 14 dava açıldı.

Malezya Havayolları'na ait, 227'si yolcu ve 12'si mürettebat toplam 239 kişi taşıyan yolcu uçağıyla, 8 Mart 2014'te Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada temas kesilmişti. Kayıp uçağı arama çalışmalarından sonuç çıkmamıştı.

Hint Okyanusu'nun güneyinde yoğunlaşan arama çalışmalarına çok sayıda ülke destek vermişti.

Uluslararası anlaşmalar uyarınca yolcu başına yakınlarına yaklaşık 160 bin dolar tazminat ödenmesi gerekiyor. Şirket, herhangi bir kusur ve ihmalinin bulunmadığını ispatlaması durumunda daha fazla tazminat ödemekten kurtulabiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.