Kaymakam adaylarının "Kuruluştan Kurtuluşa Gezisi"

Kaymakam adaylarının "Kuruluştan Kurtuluşa Gezisi"
İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığınca düzenlenen program kapsamında, 101. dönem 65 kaymakam adayı, Bilecik ve Söğüt ilçesinde tarihi mekanları gezdi

BİLECİK (AA) - İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığınca düzenlenen "Kuruluştan Kurtuluşa Gezisi" kapsamında Bilecik'e gelen 101. dönem 65 kaymakam adayı, il merkezi ve Söğüt ilçesinde tarihi mekanları ziyaret etti.

Eğitim Dairesi Başkanlığından Mustafa Irmak ve İbrahim Dindar ile kaymakam adayları, Söğüt'te, Küre Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından Ertuğrul Gazi Türbesi'ni gezdi.

Heyet, daha sonra Türk Büyükleri Anıtı, Hamidiye Külliyesi, Ertuğrul Gazi Müzesi, Kuyulu Mescit, Kaymakam Çeşmesi, Çelebi Mehmet Camisi ve Dursun Fakih Türbesi'ni ziyaret etti.

Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, gezi dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Bilecik'i "kuruluş ve kurtuluşun beşiği", "taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek" olarak tanıttı.

Bilecik'in gezilmesi ve görülmesi gereken bir yer olduğunu belirten Taşdöğen, "Söğüt, devlet örf ve adetlerimizin başladığı önemli bir yer. Bilecik, dünyada önemli bir yere sahip. 6 Organize Sanayi Bölgesi bulunuyor. Bilecik, sanayi ve tarım özelliklerinin yanında tarih, kültür ve turizm kenti olma yolunda yapılan projelerle önemli bir yerde olacak. İlimiz göç veren değil, alan konumdadır." dedi.

Irmak da Söğüt'ten başlayan gezi programının İstanbul'da tamamlanacağını bildirdi.

Daha sonra heyet tarafından Taşdöğen ve Kaymakam Berkan Sönmezay'a hediyeler verildi.

Söğüt'ten Bilecik'e geçen Irmak ve Dindar ile kaymakam adayları, Şeyh Edebali Türbesi'ni gezdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.