Kayseri, teknogirişim desteğinde beşinci oldu

Kayseri, teknogirişim desteğinde beşinci oldu
KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin, teknogirişim desteği alan şehirler arasında beşinci sırada yer aldığı bildirildi.Erciyes Teknopark'tan yapılan yazılı açıklamaya...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin, teknogirişim desteği alan şehirler arasında beşinci sırada yer aldığı bildirildi.

Erciyes Teknopark'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında yürütülen Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı çerçevesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca desteklenen girişimci sayılarının il bazında dağılımında Kayseri 5. sırada yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, 49 il arasında Kayseri’nin beşinci sırada yer almasının oldukça memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Erciyes Teknopark olarak Kayseri’de teknogirişim desteği alan girişimci sayısını artırıp, onlara yol haritası çizmek adına 25 kişilik uzman kadrolarıyla aktif rol aldıklarını belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"Erciyes Teknopark’ta, girişimcilerin fikrinin ekonomik değere dönüşmesine kadar geçen tüm süreçler için benzeri olmayan, tamamen özgün bir kuluçka modeli olan 'Sera Kuluçka Programı' başarı grafiği giderek yükselen bir ivmede yürütülmektedir. Sera Kuluçka Merkezi, girişimci adaylarının teknoloji tabanlı, yenilikçi, ticari değeri yüksek iş fikirleri üretmelerini ve bu iş fikirlerini ürüne, hizmete dönüştürüp pazara sunmalarını sağlayarak başarılı girişimciler yetiştirmeyi amaç edinmiş bir kuluçka programıdır. Girişimci adayları, Sera Kuluçka Merkezi’nde kendilerine tahsis edilen her türlü donanıma sahip ofis alanlarında çalışıp süreç boyunca eğitim, mentörlük gibi ayrıcalıklı hizmetlerin tamamından ücretsiz olarak faydalanmaktadırlar. Kuluçka merkezinde özellikle; akıllı yaşam, akıllı şehircilik, mobil uygulamalar, robotik, kablosuz iletişim, giyilebilir teknolojiler, mobil sağlık, akıllı eğitim, yenilenebilir ve akıllı enerji sistemleri, bilgi teknolojileri ve yazılım, gıda teknolojileri gibi alanlardaki projeler yürütülmektedir. 2016 yılı sonunda destek alan girişimci sayısını artırabilmek adına Erciyes Teknopark çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.