Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat

Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat
Kayseri'de "Ziyafet Sofrası", "Aksaray'ın Gülü" ve çocuk oyunu "Uçan Şemsiye" beğeniye sunulacak- Sivas'ta "Ziyaretçi" adlı oyun Dünya Tiyatrolar Günü'nde ücretsiz sahnelenecek

KAYSERİ/SİVAS (AA) - Kayseri ve Sivas'ta bu hafta çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenlenecek.

Osman Nuri Topbaş'ın "Hüdayi'nin Ziyafet Sofrası" isimli eserinden tiyatroya uyarlanan "Ziyafet Sofrası"nın yönetmenliğini Osman Doğan yapıyor.

Tiyatro Külliyen Grubu tarafından hazırlanan tek perdelik komedide, yolu Üsküdar'daki Hüdayi Dergahı'na düşen iki sarhoşun başlarından geçen komik olaylar anlatılıyor.

Oyun, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu Salonu'nda yarın saat 19.30'da ücretsiz izlenebilecek.

Renkli Tebeşir Tiyatro Topluluğunun hazırladığı müzikli, danslı çocuk oyunu "Uçan Şemsiye"de, çevre bilinci ve yardımlaşmanın önemi vurgulanıyor. İki seanslık oyun, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda 26 Mart saat 12.00 ve 15.00'te beğeniye sunulacak.

İki perdelik müzikal komedi "Aksaray'ın Gülü"nde ise 1920'li yıllarda İstanbul'da yaşanan bir aşk konu ediliyor. Oyun, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, 27 Mart'ta saat 19.30'da ücretsiz sahnelenecek.

Kayseri'nin yerel sanatçıları, Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda 30 Mart saat 19.30'da konser verecek.

- Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu, Trabzon Devlet Tiyatrosuna ait olan, Tuncer Cücenoğlu'nun kaleme aldığı, Uğur Keleş'in yönettiği "Ziyaretçi" adlı oyunu seyirciyle buluşacak.

Oyun, Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 19.30'da, 26 Mart'ta saat 14.00 ve 19.30'da sahneye konulacak.

Eser, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde saat 14.00'te ücretsiz izlenebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.