Kayseri'de 2 okul yöneticisinin darbedildiği iddiası

Kayseri'de 2 okul yöneticisinin darbedildiği iddiası
Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Kalkan: - "İki okul yöneticisi velilerin fiziksel saldırısına uğradı"- "Milli Eğitim Bakanlığı okullara güvenlik görevlisi tahsis etmelidir"

KAYSERİ (AA) - Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Kayseri'de iki okul yöneticisinin velilerin fiziksel şiddetine uğradığını belirterek, okullara güvenlik görevlisi tahsis edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kalkan, yaptığı açıklamada, 15 gün önce Yüksek Mimar Selçuk Karakimseli İlkokulu Müdürü Ekrem Yerli'nin, dün de 75. Yıl İMKB Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Bozkurt'un, velilerin fiziksel saldırısına uğradıklarını ifade etti.

Bu saldırıların tüm öğretmen camiasına yönelik olduğunu, öğretmenlerin bu saldırıları hak etmediklerini vurgulayan Kalkan, şöyle devam etti:

"Öğretmenler bazen sinirine hakim olamayan bir öğrencinin, bazen insani özelliklerini kaybetmiş, saldırganlaşmış ve gözü dönmüş bir velinin hedefi olabilmektedir. Her önüne gelenin hesap sorduğu, canı isteyen herkesin en basit bir mevzuda şikayet ettiği, başı sıkışan herkesin iftira atarak itibarsızlaştırdığı, ya hastane koridorlarında ya adliye koridorlarında mücadelesini tek başına verdiği bir meslek erbabı durumundadır öğretmenler. Öğretmenler anne-babanın bir iki evladına hakim olmadığı bir dünyada yüzlerce öğrencinin okul dışındaki davranışlarından bile sorumlu tutularak çıkmaza sokulmak istenen bir meslek grubu olmak istemiyor artık. Milli Eğitim Bakanlığı okullara güvenlik görevlisi tahsis etmelidir. Hastanelerde ve kamu kuruluşlarının hepsinde güvenlik görevlileri bulunurken okullarımızda öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin can güvenliği neden sağlanmamaktadır? Sabrımızın sonuna gelmiş durumdayız, biz eğitimciler eski saygınlığımızı istiyoruz."

Kalkan, saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var güçleriyle mücadele edeceklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.