Kazada ağır yaralandı, yaşama bebeğiyle tutundu

Kazada ağır yaralandı, yaşama bebeğiyle tutundu
Konya'da 10 Ocak 2018 tarihinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 28 haftalık hamile Güneş Özdemir ile sezaryenle dünyaya getirilen ve ismi Ergün Mert konulan bebekten güzel haber var.

Konya'da 10 Ocak 2018 tarihinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 28 haftalık hamile Güneş Özdemir ile sezaryenle dünyaya getirilen ve ismi Ergün Mert konulan bebekten güzel haber var.

Aynı kazada eşini, 1.5 yaşındaki oğlunu ve kayınvalidesini kaybeden 27 yaşındaki acılı anne Güneş Özdemir 28 haftalık hamile olarak Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildiğinde durumu oldukça kötüydü. 

Beyin kanaması geçirmiş olan ve yoğun bakımda tedavi altına alınan annenin bebeği ise 28 haftalık olarak sezaryenle dünyaya gelmişti. Bebeğe trafik kazasında ölen babası ve kardeşinin isimleri verildi. Prematüre olarak hayata tutunmaya çalışan "Ergün Mert" bebek Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde o günden bu yana tedavi altındaydı.

Ağır bir travma geçiren anne ve bebeğinden ise güzel haber bu hafta geldi. Anne Güneş Özdemir daha önce şifa ile taburcu edilmişti. Geçtiğimiz gün de Ergün Mert bebek oldukça sağlıklı bir şekilde Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden şifa ile taburcu oldu.

HEM ANNE HEM BEBEĞİ SAĞLIKLI

Anne Güneş Özdemir kazadan hemen sonra yatırıldığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakımı’ndan 2 Şubat 2018 tarihinde şifa ile taburcu edildi. Güneş Özdemir’in durumuyla ilgili bilgi veren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Jale Bengi Çelik, “Hastamız bize geldiğinde bilinci kapalı ve solunum cihazına bağlı durumda idi. Yapılan ilk tetkiklerinde beyin kanaması tespit edildi. Anne sezaryen ile doğuma alındı. Dalağı yırtıktı ve tamamen alınması gerekti. Beyin kanamasına müdahale edildi. 10-12 gün boyunca bilinci kapalı bir şekilde yoğun bakımda kontrolleri devam etti. Bu arada bacağındaki kırık da ameliyat edildi. Oldukça kötü bir tablo ile hastanemize gelen Güneş Özdemir son olarak bilinci açık ve sağlıklı bir şekilde şifa ile taburcu edildi.” dedi.

ergun-mert-bebek.jpg

Bebeğin son durumuyla ilgili bilgi veren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Başkanı Prof. Dr. Hanifi Soylu da, "Yaşanan elim trafik kazası sonrası ağır bir tablo ile karşı karşıya kalınmıştı. Kazada ağır yaralanan 28 haftalık hamile Güneş Özdemir acilen sezaryen ile doğuma alındı. Anne kaza sırasında beyin kanaması geçirdiği için karnındaki bebeği de maalesef bu durumdan olumsuz etkilenmişti. Ancak bugün ulaştığımız tabloda hastane olarak önce anneyi sağlıklı bir şekilde taburcu ettik sonrasında ise Yenidoğan Yoğun Bakım'da uzun süre tedavisi süren bebek Ergün Mert’i de sağlıklı bir şekilde taburcu etmiş olmanın sevincini yaşıyoruz. Bundan sonraki hayatlarında hem anneye hem bebeğe sağlıklı ve huzurlu bir ömür temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BİR AİLEYİ YIKAN KAZA

Bir aileyi yıkan kaza, 10 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 12.00 sıralarında Konya- Afyonkarahisar Karayolu'nun 40'ıncı kilometresinde meydana gelmişti. Kaza sonucu, sürücü Ergün Özdemir ile otomobilde bulunan annesi Rahime Özdemir (56) ve 1.5 yaşındaki oğlu Mevlüt Mert Özdemir olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Ağır yaralanan hamile Güneş Özdemir, çağrılan ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.