Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev İstanbul'da

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev İstanbul'da
Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İİT Genel Sekreteri Madani ile görüştü- Nazarbayev, Türk iş adamlarını ülkesindeki projelere katılmaya davet etti

ANKARA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türk iş adamlarına Kazakistan sanayisindeki yenilikçi kalkınma projelerine aktif olarak katılmaları çağrısında bulundu.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) "Adalet ve Barış İçin Birlik ve Dayanışma" temasıyla düzenlenen "13. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi"ne katılmak için İstanbul'da bulunan Nazarbayev'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede, Türkiye ile Kazakistan arasında ekonomi, yatırım, tarım, kültür ve insani yardım alanlarındaki iş birliğinin yanı sıra terör ve aşırılıkla mücadele konuları da ele alındı.

Kazakistan'ın Dünya Ticaret Örgütü'ne üye olmasının başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeyle ticaret hacmini artırmasını sağlayacağına dikkati çeken Nursultan Nazarbayev, "Türk şirketleri ve holdingleri, devlet tarafından karşılanan sanayide yenilikçi kalkınma projelerine katılabilir." diye konuştu.

- İİT Genel Sekreteri ile görüşme

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, İstanbul'daki temasları kapsamında İİT Genel Sekreteri İyad bin Emin Madani ile de görüştü.

Görüşmede, İİT ile Kazakistan arasındaki iş birliğinin pekiştirilmesi ve örgütün bir sonraki zirvesiyle ilgili ayrıntılar ele alındı.

Taraflar, İİT sayesinde İslamofobinin ortadan kaldırılması ve terörle mücadele konularında da görüş alışverişinde bulundu.

Müslüman devletler arasında iş birliğinin korunması ve dünyadaki güncel sorunların çözümü için zirvenin tam zamanında yapıldığını vurgulayan Nazarbayev, "Kazakistan, zirve kapsamında onaylanması planlanan bütün kararları destekliyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yayımladığımız ortak bildiride, bütün Müslüman dünyasına birlik çağrısında bulunduk. Bu bildiri zirve belgelerine eklendiği için teşekkür ederim." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.