Kazakistan'ın Petrol Üretim Tahmini Yüzde 5,5 Arttı

Kazakistan'ın Petrol Üretim Tahmini Yüzde 5,5 Arttı
ASTANA (AA) – Kazakistan'ın bu yıl tahmin edilen 81 milyon ton petrol üretiminin, yüzde 5,5 artışla 85,5 milyon tona ulaşabileceği bildirildi. Kazakistan...

ASTANA (AA) – Kazakistan'ın bu yıl tahmin edilen 81 milyon ton petrol üretiminin, yüzde 5,5 artışla 85,5 milyon tona ulaşabileceği bildirildi.

Kazakistan Enerji Bakanı Kanat Bozumbayev, Kazahstanskaya Pravda gazetesinde yer alan değerlendirmesinde, “Bu yıl sonunda 81 milyon ton petrol üretimi yapılması planlanıyordu. Ancak Kaşagan, Tengiz ve Karaçaganak gibi büyük projeler sayesinde petrol üretiminin yıl sonunda 85,5 milyon tona ulaşacağı tahmin ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Ülkede ocak-ekim döneminde 71,1 milyon ton petrol üretildiğini aktaran Bozumbayev, bunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,4'lük bir artışı ifade ettiğini kaydetti.

Bakan Bozumbayev, bu yılın 10 aylık döneminde Kazakistan'da üretilen doğalgazın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,6 artışla 43,5 milyar metreküpe yükseldiğini de vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.