Yaman: "Kazanan Türkiye ittifakı kazanan Konya ittifakıdır"

Yaman: "Kazanan Türkiye ittifakı kazanan Konya ittifakıdır"
 Editör
CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman ve Belediye Başkanları basın toplantısında bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Bekir Yaman, Konya Milletvekili Barış Bektaş, Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, Cihanbeyli Belediye Başkanı Fırat Kızılkaya, Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa ile basın mensupları bir araya gelerek 31 Mart yerel seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

dsc-1508-001.jpg

"YENİ BİR SİYASİ HAVAYA KAPILAR ARALANDI"

31 Mart Pazar günü ülke genelinde ve beraberinde Konya’da gerçekleştirilen yerel seçimlerinde vatandaşların partisine gösterdiği ilginin sevindirdiğini aktaran CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman," Bu seçimlerde seçmen, 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye, yeni bir siyasi havaya kapı aralamaya karar verdi. Çünkü ekonominin kötü yönetilmesi sonucunda geçinemeyen, maaş zammı taleplerine cevap verilmeyen ve kuyruklarda bekletilen emeklilerimiz, yüksek enflasyon karşısında sürekli artan harcama kalemleriyle baş edemeyip, satın alma güçleri giderek zorlaşan ve hayat pahalılığı altında ezilen ve geçinemeyen, aynı zamanda ülkemizin milli gelirinin eşit dağıtımından faydalandırılmayan vatandaşlarımız artık, 22 yıllık AK Parti iktidarına 'dur' diyerek sarı kart göstermiştir. Bu seçimin kazananı Genel Başkanımız Özgür Özel’in ifadesiyle Türkiye İttifakı ve Konya İttifakı olmuştur. Seçimlerin en önemli sonuçları şunlardır: Bugün seçmen, Cumhuriyet’in 2. yüzyılının ilk seçimlerinde iktidar partisinin orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi. Milletimiz sadece yerel yöneticilerin kim olacağına karar vermekle kalmadı, aynı zamanda ülkemizin ve belediyelerin nasıl yönetilmemesi gerektiğine dair bir mesaj da verdi. Bu seçimin bir kaybedeni yoktur. Bizim başarımızın kimsenin hezimeti olmayacaktır, kimsenin hezimeti değildir. Bugün hangi partiye oy vermiş olursa olsun kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz. Halkımız iyi hizmeti ödüllendirmiş, kötü hizmeti ve kötü niyeti cezalandırmıştır. Şehirlerimiz emin ellerde teslim edilmiştir. Bugün elde ettiğimiz başarının en önemli mesajı şudur: CHP artık başının üzerindeki görünmez yüzde 25'lik tavanı kırmış, tuzla buz etmiştir"dedi.

dsc-1509-002.jpg

"KONYA'DA İDDİALI OLDUĞUMUZ YERLERİ KAZANDIK"

Başkan Yaman, "Bu seçimlerde hiçbir siyasi parti ile ittifak kurulmamasına rağmen, CHP'nin gücü ve seçmenin vicdanının sandıkta kurduğu Türkiye İttifakı 2019 başarısını daha da büyütmüştür. Bu sonuçları birilerini rehavete sevk edecek bir galibiyet olarak asla görmüyoruz, seçmenin bize açtığı bir kredi olarak değerlendiriyoruz. Tüm seçmen gruplarından gelen Türkiye siyasetinin akışını esasen değiştiren bu desteğin partimize büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkındayız. Konya’da iddialı olduğumuz belediye seçimlerinden 5 ilçede belediyeyi kazanarak, partimizin sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışını Konya halkıyla tanıştırarak, vatandaşlarımıza eşit hizmet vermeyi, belediyelerin kaynaklarını rantta değil, halkımızın hizmetine eşit bir şekilde sunmayı hedefliyoruz. Konyalı hemşerilerimizin belediye başkanlarımıza ve partimize gösterdiği ilgiyi boşa çıkarmayacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. İlimiz genelindeki 1 milyon 649 bin 557 seçmenin, 5 bin 388 seçim sandığının başına giderek oylarıyla demokrasimize sahip çıkmasından dolayı parti tercihlerine bakmaksızın yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca seçim sandıklarında oy kullanırken görev alan tüm partilerden sandık kurulu üyelerine, müşahitlere, gönüllülere de şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca çalışarak, var gücüyle partimizin bayrağını dalgalandırmak için emek veren belediye başkan adaylarımıza, belediye meclis üyesi adaylarına, ilçe başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, kadın ve gençlik kollarımıza ve bütün partililere yürekten teşekkür ediyorum. Artık, bize güvenip oylarıyla destek veren bütün Konyalılara sosyal demokrat halkçı belediyeciliğimizle hizmet verme zamanıdır. İşimiz gücümüz Konya olacaktır" dedi.

Konya CHP Milletvekili Barış Bektaş, "Zaferimizin ayak sesleri önceden geliyordu, bizde biliyorduk Konya tercihini yaptı. Konya'da işaret fişeği ile Halkçı belediyeciliği halkımızla buluşturacağız" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.