Kazdağları'nda "Mısırlı Ahmet Ritim Ve Sanat Kampı"

Kazdağları'nda "Mısırlı Ahmet Ritim Ve Sanat Kampı"
Balıkesir'in Edremit ilçesindeki kampa, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa, Ukrayna, Rusya, Ürdün, Mısır, Yunanistan'dan yaklaşık 300 kişi katılıyor

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde bu yıl 11'incisi düzenlenen "Uluslararası Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı" başladı.

Edremit Belediyesinin ev sahipliğinde Kazdağları'nın eteklerinde başlayan etkinliğe, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa, Ukrayna, Rusya, Ürdün, Mısır, Yunanistan'dan katılımcılar ile ritim ve dans sanatçıları katılıyor.

Kampta, yerli ve yabancı yaklaşık 300 kişi eğitim alacak. Yoga derslerinin de verildiği kamptaki eğitimler, 26 Ağustos'a kadar sürecek.

"Mısırlı Ahmet" olarak bilinen müzisyen Ahmet Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sene olduğu gibi bu sene de yine birçok ülkeden katılımcının olduğu etkinlikte, darbukanın yanı sıra dans, tiyatro, yoga, seramik, ney atölyesinin yer alacağını belirtti.

Yıldırım, kampta muazzam bir sanat ortamı bulunduğunu vurgulayarak, "Müzik laboratuvarının yanı sıra geceleri de kamp süresince ateş başında katılımcılarımız bir şeyler öğreniyor. Önemli olan keyifli bir vakit geçirmek." dedi.

Kazdağları eteklerinin çok özel olmasından dolayı Edremit'i seçtiklerini ifade eden Yıldırım, "Hakikaten dünyada sayılı çok özel yerlerden birisi. Müthiş bir enerji var buralarda. Biz burayı çok seviyoruz. Buraya bağlandık. Edremit Belediyesinin de müthiş bir desteği var. Onların da sıcaklığı yıllardır bizi buraya bağladı. Artık evimiz gibi oldu." diye konuştu.

Yıldırım, kampa şu anda Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa, Ukrayna, Rusya, Ürdün, Mısır ve Yunanistan gibi ülkelerden katılımcıların geldiğini ancak daha birçok ülkeden de yeni öğrencilerin katılacağını dile getirdi.

İstanbul'dan kampa katılan Şakir Ozan Uygan da özlem duyduğu ritim dolu kampa tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Uygan, burada müthiş bir ortam olduğunu vurgulayarak, "Her yerde ritim uçuşuyor. Yakalıyoruz, tutuyoruz. Burada çok güzel bir ortam ve coğrafya var. Burada kendimizi arındırmaya, tekrar kendimizi bulmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte darbuka çalıyoruz. Müthiş bir kamp bizim için. Üstadımız Mısırlı Ahmet'e çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.