KDP ve KYB'nin Politbüro toplantısı

KDP ve KYB'nin Politbüro toplantısı
IKBY Başkanı Barzani'nin liderliğindeki KDP ve KYB Politbüro üyeleri Erbil'in Pirmam kasabasında bir araya geldi- KDP ve KYB tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada: - "Diğer siyasi partilerin desteği alınarak, ortak bir karar üzerinde Meclis'in tekrar

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) politbüro üyeleri bir araya geldi.

Barzani'nin başkanlığında Erbil'in Pirmam kasabasında gerçekleşen toplantıya KDP'den, IKBY Başbakanı ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, IKBY Güven Ajansı Müsteşarı ve KDP Politbüro üyelerinden Mesrur Barzani, Azad Berwari ile Fazıl Mirani, KYB'den ise Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin eşi ve Politbüro üyesi Hero Talabani, KYB 2'nci Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, Politbüro sorumlusu Mela Bahtiyar ile Pavel Talabani katıldı.

KDP-KYB Politbüro üyeleri basına kapalı olarak gerçekleştirdikleri toplantı 3 saat sürüdü. Daha sonra söz konusu taraflar arasında yapılan görüşmenin detaylarına ilişkin ortak yazılı açıklama yayınlandı.

IKBY'deki siyasi, güvenlik ve ekonomik krizin çözülmesi için ortak hareket edileceği belirtilen açıklamada," Görüşme sırasında Kürdistan'ın karşı karşıya kaldığı sorun ve krizlerin çözülmesi noktasında aynı tavır içerisinde hareket edilmesine karar verildi. Taraflar halkın istekleri ve elde edilen kazanımların korunması hususunda masaya yatırılan önerilerde hemfikirdir. Daha önce bahsi edilen konularda gelişmenin kaydedilmesi ve istenilen hedefe ulaşılması için bir program ve çözüm haritasının meydana getirilmesine karar verildi."

Söz konusu ortak açıklamanın devamında, bölgedeki siyasi partiler arasındaki ihtilaflardan dolayı etkisini yitiren meclisin aktifleştirilmesine değinilerek şunlar kaydedildi:

"Diğer siyasi partilerin desteği de alınarak, ortak bir karar üzerinde Meclis'in tekrar etkinleştirilmesi ve güçlü bir hükümetin meydana getirilmesi için fiili adımların atılmasına karar verildi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.