Kediler için 15 yıldır kasabın yolunu aşındırıyor

Kediler için 15 yıldır kasabın yolunu aşındırıyor
Şanlıurfa'da taşeron işçi olarak çalışan Hüseyin Balter, yaklaşık 15 yıldır her gün iş çıkışında kasaptan aldığı etleri özenle parçalayıp poşetlere doldurarak belli noktalardaki onlarca kediye dağıtıyor- Balter:- "Kediler aç kalmasın diye kentten dahi ayr

ŞANLIURFA (AA) - HALİL FİDAN / MEHMET FATİH ASLAN - Şanlıurfa'da GAP Arena Stadyumunda taşeron işçi olarak çalışan Hüseyin Balter, yaklaşık 15 yıldır her gün iş çıkışında kasaptan aldığı etleri poşetlere doldurarak belli noktalardaki onlarca kediye dağıtıyor.

Asgari ücretle çalışan 53 yaşındaki Balter, her gün işini bitirdikten sonra tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi civarındaki kasaba giderek, kendisi için ayrılan sakatat ve etleri özenle parçalayıp poşetlere dolduruyor.

Daha sonra tarihi dar sokaklarda yollara düşen Balter, Haşimiye, Yıldız Meydanı ve Bediüzzaman Mezarlığında kendisini bekleyen ve sesini duyar duymaz yanına gelen yaklaşık 100 kediyi besliyor.

Her bir hayvanla ayrı ayrı ilgilenen ve onlara farklı isimler veren "kedi dostu" Balter, daha sonra da evinde baktığı 20 kedinin karnını doyuruyor.

Balter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kedileri çok sevdiğini, kendisine Hazreti Muhammed'in sahabelerinden "Kedilerin Babası" olarak da bilinen Ebu Hureyre'yi örnek aldığını söyledi.

Her ay maaşının yaklaşık yarısını kediler için harcadığını belirten Balter, kedileri doyurduğu zaman mutlu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kediler için aylık yaklaşık 700 liraya et alıyorum. Yaklaşık 15 yıldır bu şekilde her akşam kedileri besliyorum. Kediler beni sesimden tanıyor. Saati hiç atlamamaya çalışıyorum. Islık sesini duydukları anda yanıma üşüşüyorlar. Onları evladım gibi seviyorum. Hepsinin ayrı ayrı özellikleri var. Kimisi et seviyor, kimisi ise ciğer. Buna özen gösteriyorum. Kedileri iyi gördüğümde ben de mutlu oluyorum ama birisine araba çarpsa ya da hastalansa o zaman ben de üzülüyorum. İnsanlarda merhamet azalmış, kimse hayvanlara yardım etmiyor. İmkanlarım olsaydı bunlar için barınak yapardım. Böylelikle sokak aralarında kediler ölmezdi. Bu konuda hayvanseverlerden destek bekliyorum."

Kendisi gibi kedileri seven birini bulduğu takdirde evlenmek istediğini anlatan Balter, "Hayatım kedilere bakmakla geçti, bu nedenle evlenemedim ama pişman değilim. Belki bu sayede Allah'ın sevdiği bir kul olurum. Evde zihinsel engelli kardeşimle yaşıyoruz ama o bile evde kedi beslediğim için beni yanında istemiyor. Kediler aç kalmasın diye kentten dahi ayrılamıyorum. Bugüne kadar varımı yoğumu bu kedilere harcadım." dedi.

Kedilerin birçoğuna isim verdiğini belirten Balter, onları evladı gibi sevdiğini söyledi.

Aynı zamanda sıra gecelerinde solistlik de yapan Balter, insanlardan sokak hayvanlarına yardım etmesini istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.